ГРЕШИТЕ ЦЕО ЖИВОТ: Мед и лимун никада не треба сипати у врућ чај!
НИсте знали...
Постоје две велике групе чајева – онај који се добија од истоимене биљке и биљни или воћни чај који се добија од лековитог биља...
Пробајте овако да скинете килограме! Пије се 7 дана, а скида 80 посто сала!
Направите млеко од сусама! За јаке и здраве кости! (РЕЦЕПТ)
Целер као зачин, лек и афродизијак! Неправедно запостављен!
Основна разлика је што прва врста у себи садржи кофеин и због тога се користи као стимулативно и умирујуће средство. Биљни чајеви се најчешће користе у лековите сврхе. Основне врсте правог чаја су црни, зелени и њихова мешавина улонг.
Да бисмо из чаја извукли оно најбоље, морамо га припремити на одговарајући начин. Инфузи се израђују тако што се биљка прелије кључалом водом и остави да одстоји 10 минута и ово је најчешћи начин припреме чајева код нас.
Декокти се израђују тако што се биљка прелије врелом водом и остави да кључа на повишеној температури. Мацерати се израђује тако што се биљка прелије хладном водом и оставља се да одстоји на собној температури.
Осим ових начина, свака земља има свој посебан метод за припрему. Неки од најпознатијих су јапански и енглески. Јапанска метода подразумева да се кључала вода прохлади на 60 степени и тек онда се прелива чај, а за енглеску методу је караткеристично да је мера једна шољица = једна кашика чаја.
Осим различите припреме у различитим крајевима света, чај се и служи уз разне додатке. Неки од најпознатијих додатака су млеко, лимун, рум, ванила, а од заслађивача шећер и мед. Ипак, мед и лимун никада не треба сипати у врућ чај, јер се губе сви њихови благотворни састојци.
НАЈГОРА НАВИКА: Свако јутро радите ОВО, а немате појма КОЛИКО ШТЕТИТЕ свом здрављу
Ове навике су погубне за имунитет: Сви их чинимо, а нисмо ни свесни последица!
10 ПУТА ЈАЧЕ ОД ВИТАМИНА Ц И Е: Ово СЕМЕ смањује могућност добијања рака и још...
СТРУЧЊАЦИ УПОЗОРАВАЈУ: Корона нам је донела ДВА СТРАХА која многи људи имају, а ОПАСНИЈИ су од вируса!
Можда сте до сада бадеме јели на погрешан начин! Ставите их у воду да одстоје преко ноћи