Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

СУПА ЗА МРШАВЉЕЊЕ - Садржи састојке који топе масне наслаге са стомака, чисти и опоравља организам

17.03.2023. 13:59
Пише:
Србија Данас
čorba
чорба / Извор: Фото: Youtube printscreen/Jelajelena Петровиц

Тајна је у овим зачинима који су веома ефикасни!

Малим променама навика до великих резултата - процес мршављења може бити здрав и забаван, само је потребно да направите избалансиран јеловник. Један такав оброк вам предлажемо, а сигурно ће ојачати организам и помоћи да скинете нежељене килограме. Реч је о супи за мршављење која топи масти!

Главни састојци ове супе су поврће са ниским процентом калорија, а масноће скоро да уопште и нема. Тајна је и у добро одабраним зачинима попут бибера, куркуме и першуна, убрзавају метаболизам и повољно утичу на пробаву. Здрава супа за мршављење ће регулисати апетит и дуго вас држати ситим.

Ево рецепта:

Тражи дечка рођеног у овим знацима - Мушкарци који имају овакав хороскоп су најбољи љубавници и партнери

Тражи дечка рођеног у овим знацима - Мушкарци који имају овакав хороскоп су најбољи љубавници и партнери

Стрелац на МУКАМА, за Девицу изузетно НЕПОВОЉНИ АСПЕКТИ - Хороскоп за петак је спреман

Стрелац на МУКАМА, за Девицу изузетно НЕПОВОЉНИ АСПЕКТИ - Хороскоп за петак је спреман

Састојци:

  • 1/2 главице купуса
  • 1/2 кашичице бибера
  • 2 црна лука
  • 1 стабљика целера
  • 1 шаргарепа
  • 3 мања парадајза
  • першун
  • Љуте паприке - опционо
  • Со
  • 1/4 кашичице куркуме
  • маслиново уље

čorba
чорба / Извор: Shutterstock

Припрема:

Лук исецкајте на ситно и пропржите у шерпи на пар капи маслиновог уља. Купус,шаргарепу, целер, парадајз и љуту паприку (по жељи) исецкајте на ситно и убаците у шерпу са испрженим луком. Налијте мало воде и динстајте уз мешање на средњој ватри.

Након 10 минута долијте воду тако да постане чорбасто. Кувајте још 20 минута, па сипајте бибер, со и куркуму. Першун исецкајте и додајте. Све промешајте, ако треба долијте мало воде и пустите да се кува још 10 минута. Ваша супа је готова. Једите је топлу уз салату. Можете додати и мало крутона ражаног интегралног хлеба.