Хрскаве, БЕЗ МЛЕКА И ЈАЈА, а неодољиве: Посне сусам погачице које ћете правити изнова и изнова
Лако се праве, невероватно су укусне и толико хрскаве да ћете их обожавати.
20.03.2025.
07:53
Коментари (0)
Заборавните на досадна пецива, јер ове сусам погачице су толико мекане изнутра, а хрскаве споља, да ћете их правити изнова и изнова.
- 200 мл минералне воде
- 20 г свежег квасца
- 1 кашика шећера
- 1 кашичица соли
- 300 г брашна
- Око 100 г сусама
- Уље за пржење
У воду додајте квасац, шећер и со и добро размутите, а потом умесите са брашном.
Затим тесто премесите на побрашњеној подлози, поделите на шест делова и формирајте лоптице. Лоптице премажите водом, а потом их уваљајте у сусам.
Оклагиом развијте тесто и поделите на четири дела.
На загрејано уље пржите са обе стране.
Детаљније о начину припреме на видеу Радине посластице.