Hrskave, BEZ MLEKA I JAJA, a neodoljive: Posne susam pogačice koje ćete praviti iznova i iznova
Lako se prave, neverovatno su ukusne i toliko hrskave da ćete ih obožavati.
20.03.2025.
07:53
Komentari (0)
Zaboravnite na dosadna peciva, jer ove susam pogačice su toliko mekane iznutra, a hrskave spolja, da ćete ih praviti iznova i iznova.
- 200 ml mineralne vode
- 20 g svežeg kvasca
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica soli
- 300 g brašna
- Oko 100 g susama
- Ulje za prženje
U vodu dodajte kvasac, šećer i so i dobro razmutite, a potom umesite sa brašnom.
Zatim testo premesite na pobrašnjenoj podlozi, podelite na šest delova i formirajte loptice. Loptice premažite vodom, a potom ih uvaljajte u susam.
Oklagiom razvijte testo i podelite na četiri dela.
Na zagrejano ulje pržite sa obe strane.
Detaljnije o načinu pripreme na videu Radine poslastice.