ИМА ЛИ ШТА УКУСНИЈЕ? Брза баклава пита са вишњама преливена сирупом, ГОТОВА ЗА ПАР МИНУТА
Најбржи рецепт за баклаву
Традиционална баклава са орасима је рецепт који је синоним за славе, било да су оне посне или мрсне. Права баклава је богата орасима и натопљена сирупом, који цури кад загризете. Међутим, постоји више варијација баклаве са различитим пуњенима, као што је например вишња. Уколико сте планирали да ускоро правите баклаву рецепт је у наставку.

СВАКО ЈУТРО ЗАПОЧНИТЕ ОВИМ НАПИТКОМ: У рекордном року истопиће сало са стомака до последњег грама (РЕЦЕПТ)

СНИЖЕНИ И ПОВЕЋАНИ МОНОЦИТИ: Ево шта значе ови параметри и шта морате да УРАДИТЕ у овом случају
Потребно је:
- Танке коре
- 300 гр вишања
- 3 јаја
- 3 кашике шећера
- 3 кашике гриза
- 200 мл јогурта
- 50 мл уља
- 1 прашак за пециво
За прелив:
- 300 гр шећера
- 100 мл воде
- 1 лимун на кругове
Припрема:
Јаја умутити са шећером, додати гриз са прашком за пециво, јогурт и уље, па измешати. Кору премазати већом кашиком јаја. Савити доњи део, па пресавити горњи део преко доњег и премазати опет са мало јаја. На почетку ставити кашику вишања и пресавијати у троугао.
Ређати у подмазан плех. Остатак јаја премазати преко троуглова.
Пећи на 200 степени око 40 минута . Скувати шећер са водом, ванилин шећером и и 100 мл воде. Кувати да се укува у густ сируп.
Може хладан сируп преко вруће баклаве. Оставити да се охлади и упије.