clear sky
7°C
26.04.2024.
Beograd
eur
117.1627
usd
109.3752
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

IMA LI ŠTA UKUSNIJE? Brza baklava pita sa višnjama prelivena sirupom, GOTOVA ZA PAR MINUTA

23.02.2022. 08:27
Piše:
Srbija Danas
baklava sa višnjama
baklava sa višnjama / Izvor: Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic
Najbrži recept za baklavu

Tradicionalna baklava sa orasima je recept koji je sinonim za slave, bilo da su one posne ili mrsne. Prava baklava je bogata orasima i natopljena sirupom, koji curi kad zagrizete. Međutim, postoji više varijacija baklave sa različitim punjenima, kao što je naprimer višnja. Ukoliko ste planirali da uskoro pravite baklavu recept je u nastavku.

SVAKO JUTRO ZAPOČNITE OVIM NAPITKOM: U rekordnom roku istopiće salo sa stomaka do poslednjeg grama (RECEPT)

SVAKO JUTRO ZAPOČNITE OVIM NAPITKOM: U rekordnom roku istopiće salo sa stomaka do poslednjeg grama (RECEPT)

SNIŽENI I POVEĆANI MONOCITI: Evo šta znače ovi parametri i šta morate da URADITE u ovom slučaju

SNIŽENI I POVEĆANI MONOCITI: Evo šta znače ovi parametri i šta morate da URADITE u ovom slučaju

Potrebno je:

  • Tanke kore
  • 300 gr višanja
  • 3 jaja
  • 3 kašike šećera
  • 3 kašike griza
  • 200 ml jogurta
  • 50 ml ulja
  • 1 prašak za pecivo

baklava sa višnjama
baklava sa višnjama / Izvor: Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic

Za preliv:

  • 300 gr šećera
  • 100 ml vode
  • 1 limun na krugove

Priprema:

Jaja umutiti sa šećerom, dodati griz sa praškom za pecivo, jogurt i ulje, pa izmešati. Koru premazati većom kašikom jaja. Saviti donji deo, pa presaviti gornji deo preko donjeg i premazati opet sa malo jaja. Na početku staviti kašiku višanja i presavijati u trougao.

Ređati u podmazan pleh. Ostatak jaja premazati preko trouglova.

Peći na 200 stepeni oko 40 minuta . Skuvati šećer sa vodom, vanilin šećerom i i 100 ml vode. Kuvati da se ukuva u gust sirup.

Može hladan sirup preko vruće baklave. Ostaviti da se ohladi i upije.

 

Piše:
Srbija Danas
23.02.2022. 08:27