ИЗАЗИВАЈУ ГЛАВОБОЉУ: Ова ХРАНА је ОМИЉЕНА свима, али може да доводе до честих МИГРЕНА!
Ево зашто!
Постоји много врста хране које под одређеним условима могу бити изазивачи главобоље. Ако сте и ви међу онима које често, или бар понекад, мучи мигрена, свакако ће вас занимати подаци најновијих истраживања.
СВЕ ЖЕНЕ ОВО РАДЕ, А НЕМАЈУ ПОЈМА КОЛИКО ЈЕ ОПАСНО: Ево зашто никада не треба да седиш прекрштених ногу
Уопштено, најнеповољније утичу:
Сиреви који дуго стоје и остале намирнице које садрже тирамин: црвено вино и други алкохолни напици, месне прерађевине и др.
Алкохол – прилив крви у мозак се повећава док пијете алкохол и то може бити „окидач“ за почетак главобоље. Дакле – црвено вино, пиво, виски и шампањац су, према тврдњама стручњака, најчешћи зачетници ове досадне бољке.
НОГЕ КАО КОД МАНЕКЕНКЕ: Ево шта је потребно да урадиш, да би спречила ОТОКЕ И изражене вене ОВОГ ЛЕТА!
Додаци храни – разни адитиви. Адитиви обезбјеђују намирницама дужу трајност и постојаност. Они, међутим, могу бити и узрок главобоље.
Хладне намирнице – можда нисте знали да на неке људе хладна храна утиче неповољно, тако што им може проузроковати главобољу.
Већа је вероватноћа да се то деси ако је ваше тело већ загрејано, на пример физичком активношћу, или спољашњом високом температуром. Бол се тада јавља у горњој половини главе и траје у навратима од неколико секунди до неколико минута. Истраживања показују да више од 90% људи који пате од хроничне мигрене испољава осетљивост на сладолед и остале хладне супстанце.
Остале намирнице које могу изазвати главобољу:
БРОЈАЊЕ КАЛОРИЈА, ИЗБАЦИВАЊЕ ШЕЋЕРА... Не наседајте на ове МИТОВЕ о исхрани и дијетама!
- кикирики, кикирики-путер, ораси
- пица
- чипс
- пилећа џигерица
- димљена риба
- домаће крофне, колачи и хлеб
- десерти који садрже сир
- сухо воће
- супе са месним додацима
- јогурт
- кофеин кога има у чоколади, какаоу, кафи, чају
- вештачки заслађивачи