Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Старински рецепт за ДОМАЋЕ КИФЛИЦЕ, потребна су ТРИ САСТОЈКА, а један ће те ОДУШЕВИТИ!

03.01.2021. 09:36
Пише:
Србија Данас/Ствар укуса
kiflice
кифлице / Извор: Фото: Youtube printscreen/Aurorini рецепти

Мекане и преукусне!

Необичне кифлице које се праве од свињске масти. Можда вам не делују примамљиво, али укус је одличан. Можете их пунити са чиме год желите, само да није превише течно, како фил не би исцурео.

ОПОРАВЉА ОРГАНИЗАМ, ПОМАЖЕ КОД ПРЕХЛАДЕ! Рецепт за савршену ДОМАЋУ супу, као из БАКИНЕ кухиње!

ОПОРАВЉА ОРГАНИЗАМ, ПОМАЖЕ КОД ПРЕХЛАДЕ! Рецепт за савршену ДОМАЋУ супу, као из БАКИНЕ кухиње!

НИЈЕ САМО БЕЛИ ЛУК! Ово су НАЈМОЋНИЈИ природни АНТИБИОТИЦИ, уништавају вирусе и бактерије!

НИЈЕ САМО БЕЛИ ЛУК! Ово су НАЈМОЋНИЈИ природни АНТИБИОТИЦИ, уништавају вирусе и бактерије!

Састојци:

За тесто:

  • 350-400 г брашна
  • 200 г свињске масти (собне температуре)
  • 180 мл кефир

За фил:

  • 300 г вишања
  • 200 г шећера у праху

Припрема:
У посуду ставите свињску маст собне температуре и додајте кефир. Добро сједините. Затим додајте брашно из 2-3 наврата. После сваког додавања промешајте шпатулом и на крају умесите тесто. Умотајте тесто у провидну фолију и ставите у фрижидер на најмање 2 сата, а најбоље преко ноћи.

Исеците тесто на 3 једнака дела. Сваки део теста разваљајте у танки круг и поспите га са мало брашна. Разваљано тесто треба да буде дебљине приближно 2-3 mm. Сва 3 круга поделите на троуглове (треба да добијете 12 троуглова). Ставите вишње на ивицу теста. Направите кифлице.
Ставите кифлице на плех обложен пек папиром. Пеците у загрејаној рерни на 180°Ц око 30 минута. Док су још вруће, пребаците их у посуду и поспите шећером у праху.