Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

СОЧНИЈЕ НЕ МОЖЕ: Ово је НАЈБРЖИ и најукуснији КОЛАЧ из бакине кухиње, одушевиће вас укус и мирис

07.09.2021. 08:50
Пише:
Србија Данас
kolač
колач / Извор: Фото: Youtube printscreen/Jelajelena Петровиц

Феноменалан је.

 

Потребно је: 

  • 2 јаја
  • 50 гр-100 гр шећера (по жељи)
  • 280 бр. брашна
  • 1 прашак за пециво 
  • 1 кашичица цимета
  • 70 мл уља
  • 50 гр млевених ораха
  • корица лимуна
За ЖЕНОМ познатог ПЕВАЧА се ОКРЕЋУ на улици, а она ОТКРИЛА РЕЦЕПТ: Ова НАМИРНИЦА у потпуности УКЛАЊА ЦЕЛУЛИТ

За ЖЕНОМ познатог ПЕВАЧА се ОКРЕЋУ на улици, а она ОТКРИЛА РЕЦЕПТ: Ова НАМИРНИЦА у потпуности УКЛАЊА ЦЕЛУЛИТ

НЕ БАЦАЈТЕ ЉУСКЕ ОРАХА: Чисте крв и СРПЕЧАВАЈУ стварање УГРУШАКА, мелем се узима свако вече

НЕ БАЦАЈТЕ ЉУСКЕ ОРАХА: Чисте крв и СРПЕЧАВАЈУ стварање УГРУШАКА, мелем се узима свако вече

kolač
колач / Извор: Фото: Youtube printscreen/Jelajelena Петровиц

Прелив:

  • 500 мл млека
  • 100 гр мл. ораха
  • 100 гр чоколаде
  • 50 гр маслаца
  • 100 гр

Припрема:

Умутити јаја са шећером додати брашно са прашком за пециво и циметом, уље, млевене орахе, корица лимунаи све изједначити. Сипати у плех. Можете посути одозго сецкане орахе.  Пећи на 200 степени Ц око 40 мин. У шерпу сипати млеко шећер, маслац, чоколаду  па кад проври додати мл. орахе. Сипати одмах преко врућег колача. 

Мало ће ићи и са стране све то фино упије. Кад се прохлади вратити ножем на колач. Најбоље да преноћи у фрижидеру да упије и стегне се. Јако сочан фини мирисан растресит. Фантастичан.