few clouds
27°C
21.05.2024.
Beograd
eur
117.1131
usd
107.829
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

SOČNIJE NE MOŽE: Ovo je NAJBRŽI i najukusniji KOLAČ iz bakine kuhinje, oduševiće vas ukus i miris

07.09.2021. 08:50
Piše:
Srbija Danas
kolač
kolač / Izvor: Foto: Youtube printscreen/Jelajelena Petrovic

Fenomenalan je.

 

Potrebno je: 

  • 2 jaja
  • 50 gr-100 gr šećera (po želji)
  • 280 br. brašna
  • 1 prašak za pecivo 
  • 1 kašičica cimeta
  • 70 ml ulja
  • 50 gr mlevenih oraha
  • korica limuna
Za ŽENOM poznatog PEVAČA se OKREĆU na ulici, a ona OTKRILA RECEPT: Ova NAMIRNICA u potpunosti UKLANJA CELULIT

Za ŽENOM poznatog PEVAČA se OKREĆU na ulici, a ona OTKRILA RECEPT: Ova NAMIRNICA u potpunosti UKLANJA CELULIT

NE BACAJTE LJUSKE ORAHA: Čiste krv i SRPEČAVAJU stvaranje UGRUŠAKA, melem se uzima svako veče

NE BACAJTE LJUSKE ORAHA: Čiste krv i SRPEČAVAJU stvaranje UGRUŠAKA, melem se uzima svako veče

kolač
kolač / Izvor: Foto: Youtube printscreen/Jelajelena Petrovic

Preliv:

  • 500 ml mleka
  • 100 gr ml. oraha
  • 100 gr čokolade
  • 50 gr maslaca
  • 100 gr

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom dodati brašno sa praškom za pecivo i cimetom, ulje, mlevene orahe, korica limunai sve izjednačiti. Sipati u pleh. Možete posuti odozgo seckane orahe.  Peći na 200 stepeni C oko 40 min. U šerpu sipati mleko šećer, maslac, čokoladu  pa kad provri dodati ml. orahe. Sipati odmah preko vrućeg kolača. 

Malo će ići i sa strane sve to fino upije. Kad se prohladi vratiti nožem na kolač. Najbolje da prenoći u frižideru da upije i stegne se. Jako sočan fini mirisan rastresit. Fantastičan.