Колач с јагодама: Фантастичан и кремаст укус, који се не може описати и има да вас РАСПАМЕТИ хрскавим мрвицама
Кључ брзе припреме лежи у коришћењу готовог лиснатог теста.
Мекан, освежавајућ и препун мириса пролећа, овај колач је идеалан за сваку прилку са једноставним састојцима и минималним трудом.
Састојци
Тесто
- 500 г лиснатог теста
Прелив
- 500 г јагода или воћа по жељи
- 60 г шећера
- 2 ванилин шећера
- 60 г густина
- 300 мл воде
Фил
- 500 г маскарпоне сира
- 300 мл шлага
- 100 г чоколаде
Шећер у праху за декорацију.
Премесите тесто на побрашњену подлогу, а затим поравнајте крајеве.
На папир за печење пребаците тесто и ставите у плех, а затим пеците 25 минута на 180 Ц. Поновите поступак и са другом кором.
Када се тесто охлади, један део коре у посуду измрвите, а други део ставите у плех.
Густин помешајте са водом и умутите. Затим у шерпу исецкајте јагоде и додајте шећер, прелијте са мало воде и кувајте.
Ставите да се прохлади, а затим ручним блендером све изблендајте. Прлеијте густином и вратите на ватру мутећи све време.
Прелијте прелив преко коре и оставите да се охлади на собној температури.
Умутите све стастојке за фил и равномерно распоредите по колачу. Затим поспите мрвице измрвљене коре и поспите преко шећер у праху.
Оставите у фрижидер да се стегне.
Детаљније о начину припреме на видеу Наташине сластице.