Kolač s jagodama: Fantastičan i kremast ukus, koji se ne može opisati i ima da vas RASPAMETI hrskavim mrvicama
Ključ brze pripreme leži u korišćenju gotovog lisnatog testa.
Mekan, osvežavajuć i prepun mirisa proleća, ovaj kolač je idealan za svaku prilku sa jednostavnim sastojcima i minimalnim trudom.
Sastojci
Testo
- 500 g lisnatog testa
Preliv
- 500 g jagoda ili voća po želji
- 60 g šećera
- 2 vanilin šećera
- 60 g gustina
- 300 ml vode
Fil
- 500 g maskarpone sira
- 300 ml šlaga
- 100 g čokolade
Šećer u prahu za dekoraciju.
Premesite testo na pobrašnjenu podlogu, a zatim poravnajte krajeve.
Na papir za pečenje prebacite testo i stavite u pleh, a zatim pecite 25 minuta na 180 C. Ponovite postupak i sa drugom korom.
Kada se testo ohladi, jedan deo kore u posudu izmrvite, a drugi deo stavite u pleh.
Gustin pomešajte sa vodom i umutite. Zatim u šerpu iseckajte jagode i dodajte šećer, prelijte sa malo vode i kuvajte.
Stavite da se prohladi, a zatim ručnim blenderom sve izblendajte. Prleijte gustinom i vratite na vatru muteći sve vreme.
Prelijte preliv preko kore i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Umutite sve stastojke za fil i ravnomerno rasporedite po kolaču. Zatim pospite mrvice izmrvljene kore i pospite preko šećer u prahu.
Ostavite u frižider da se stegne.
Detaljnije o načinu pripreme na videu Natašine slastice.