Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

НИЈЕ ЦИМЕТ - Зачин који даје посебан укусу КОЛАЧУ, направите најсочнију посластицу по рецепту из бакине кухиње!

07.03.2023. 08:24
Пише:
Србија Данас
kolač
колач / Извор: Фото: Youtube printscreen/Jelajelena Петровиц

Укућани ће се одушевити!

Данас вам из бакине кухиње представљамо рецепт за веома сочну посластицу.

Потребно је:

Крвна СЛИКА НИЈЕ ДОБРА уколико ПОКАЗУЈЕ ове ВРЕДНОСТИ: Саветница за исхрану открила ДОМАЋИ ЕЛИКСИР за побољшање параметара (РЕЦЕПТ)

Крвна СЛИКА НИЈЕ ДОБРА уколико ПОКАЗУЈЕ ове ВРЕДНОСТИ: Саветница за исхрану открила ДОМАЋИ ЕЛИКСИР за побољшање параметара (РЕЦЕПТ)

Бик НЕРВОЗАН, Лавови добро размислите пре него што ДОНЕСЕТЕ ОДЛУКУ - Хороскоп за уторак је спреман

Бик НЕРВОЗАН, Лавови добро размислите пре него што ДОНЕСЕТЕ ОДЛУКУ - Хороскоп за уторак је спреман

За бисквит:

  • 200 мл млека
  • 1 јаје
  • 100 гр шећера
  • 100 мл јогурта
  • 200 гр брашна
  • 50 мл уља
  • 1 прашак за пециво
  • корица лимуна

Фил:

  • 50 гр шећера
  • 2-3 јабуке
  • 1 коцкица маслаца
  • 200 гр рогача млевеног

Припрема:

Прво правимо фил. У шерпу ставимо млеко шећер по жељи коцкицу маслаца рендане јабуке и мало их продинстати. Убацити рогач и прокувати још 2 минута и склонити са ватре.

 За бисквит умутити јаје, додати сећер, млеко, јогурт, брашно и прашак за пециво, уље и све добро изједначити. Подмазати плех и посути брашном.

Сипати пола теста и запећи на 200 степени Ц 10-15 минута. Преко њега ставити фил од јабука и рогача па други део теста. Пећи још 30 минута. Сећи хладно. Јако је мекана сочна, врхунског укуса.

 

 

 

 

}