Кромпир салата по рецепту са ТикТок-а постала је популарна широм света, а свако ко је пробао истакао је да укуснију није јео!
Потребни састојци:
500 -700 г ситног кромпира
мало маслиновог уја
со, бибер, паприка
пола свежег краставца
1 црвени лук
мало першуна
Прелив:
4-5 кашике јогурта (можете изоставити ако постите)
2 кашике мајонеза (постоји и посни)
1 касика сенфа
сок од пола лимуна
со
бибер
@lili.yummy Кнуспригер Kartoffel-Caesar-Salat 🥗 Хеуте ист Таг 8 вон 10 мит меинен бестен Sommer-Rezepten! Alle Резептидеен синд перфект für дие warmen, sonnigen Таге! Сеид gespannt унд фолгт мир @liliyummy für мехр ❤️ Диесер Салат ист еине Mischung аус дем вирален Kartoffel- унд еинем Цаесар-Салат. Schmeckt сехр гут, пробиерт ихн мал аус!🥰🙏🏻 Зутатен: 500-700г Kartoffel-Drillinge (1 Blech voll) etwas Olivenöl Салз, Pfeffer, Паприка Ца. 250г Hähnchenbrust Романасалат etwas Parmesankäse Gewürze(Salz, Pfeffer, usw) Dressing: Ца.50-100г Mayonnaise 200г Joghurt 1 ТЛ Сенф 1 ЕЛ Зитроненсафт etwas Parmesankäse Салз, Pfeffer Зубереитунг: Дие Kartoffeln kochen, danach ауф дас Blech гебен унд zerquetschen. Etwas Olivenöl унд Gewürze дазугебен унд беи 180 Град ца. 30 Минутен бацкен. Währenddessen kann дие Hähnchenbrust gewürzt унд ин etwas Olivenöl ангебратен werden. Дие Hähnchenbrust, ден Романасалат унд ден Пармесан клеин schneiden. Дие Зутатен zusammen мит ден кнусприген Quetsch-Kartoffeln ин еине Salatschüssel гебен. Alle Зутатен für дас Dressing верменген, зум Салат hinzufügen унд гут verrühren. Фертиг ист дер кнусприге Kartoffel-Caesar-Salat! Гутен Appetit 😋 #sommerrezepte #salat #einfacherezepte #schnellerezepte #salat #kartoffel ♬ What Лове Ис - Zimmer90
Начин припреме:
Прво ставите кромпир да се скува. Потом га на плеху згњечите, одозго додајте мало маслиновог уља и пеците га у рерни око 20 минута на 180 степени.
Док се кромпир пече, помешајте све састојке са прелив и добро их сједините, па сипајте поврће.
Потом додајте испечени кромпир, опет измешајте и салата је спремна!
Пријатно!
Србија Данас/Стил, Ивана Богићевић/Пренела Ј.Ш.