Божо Врећо открио рецепт за најлепше БОСАНСКЕ ГУРАБИЈЕ - Музичар додао БИТАН састојак због којег се ова ЈЕДНОСТАВНА посластица топи у устима
Сви који прате рад Божа Врећа на друштвеним мрежама знају да је и те како вешт у кухињи.
Божо Врећо по образовању је магистар археологије, по таленту краљ севдаха, али је подједнако вичан и у припремању специјалитета босанске кухиње.
Надалеко су познате његове пите, а често принц севдаха објављује снимке из кухиње.
Сада су се на менију нашле гурабије.
И то не било какве.
“Волим у ово свето вријеме направити гурабије за ифтар мојим пријатељима. Већ су их однијели, мирисале су најдивније, као некад. Рецепт дјелим и једноставан је, не покушавајте без масла, јер то онда нису босанске гурабије. Морају се топити у устима кад их загризеш, не правимо фризби него гурабије, ето тако, грлим”, написао је Врећо и открио свима дјелић магије.
Рецепт за гурабије
Састојци
2 јаја
2 чаше шећера
1 чаша маргарина
пола чаше уља
1 чаша јогурта
800гр. брашна
прашак за пециво
Припрема
Јаја умутити ручно и додати шећер па заједно мутити док се шећер не истопи. Затим додати маргарин, уље и јогурт и на крају брашно и прашак за пециво.
Тесто треба да је мекано и да се не лепи за дланове. Дланове руку замастити и тесто узимати и формирати куглице, па ређати у тепсију. Пећи око 25мин на 150Ц.