Купили сте ЛУБЕНИЦУ КОЈА НИЈЕ СЛАТКА? Један састојак из кухиње решава проблем, а није шећер
На овај врло једноставан начин можете побољшати укус лубенице.
Не постоји боље освежење током врелих летњих дана од лубенице. Већина људи воли њен сладак, сочан укус који моментално гаси жеђ.
Међутим, осим тога, она је изузетно здрава, а будући да има минимално калорија и пуно воде, савршена је за дијету. Ипак, понекад се догоди да лубеница коју сте купили на пијаци није слатка, што може да буде веома фрустрирајуће, али уместо да је баците у канту за ђубре откривамо вам како да појачате сладак укус те намирнице.
Веровали или не, тајни састојак како да побољшате укус и слаткоћу лубенице која није довољно зрела јесте, ни мање ни више, него со. Да, звучи потпуно лудо, али довољно је да лубеницу посолите и верујте трик ће деловати.
Наиме, лубенице, посебно оне које су недовољно зреле или једноставно нису тако укусне, имају лагани укус горчине испод свега слатког.
Со природно пробија те горке ноте чинећи да се слаткоћа истакне и постане главни део сваког залогаја.
Природно горка храна често се добро соли управо да би се постигла равнотежа горчине и тако се побољшао укус. Осим тога, кад посолите лубеницу побољшаћете текстуру воћа, а мало соли извлачи на површину воду којом је та намирница богата. Резултат су слатки и сочни залогаји лубенице.
Након што посолите лубеницу сачекајте 1-2 минута да со почне да делује, па тек онда започните са јелом. Иначе, лубеница се одлично слаже са пршутом и другим сланим, сувим месом тако да тај трик са сољу заправо има смисла.
Исто тако, уколико вам је грејпфрут сувише горак, проблем ћете решити уз мрвицу соли. Интересантно је напоменути да се у неким културама, на пример у Сирији, лубеница служи уз сир.