Брзо се прави, а још брже нестаје са тањира - овај рецепт за тарт са бресквама ће вам тражити баш сви
Неодољиво укусно.
01.08.2025.
10:20
Коментари (0)
Време када је ово воће у јеку зрења инспирише да се њиме позабавите у кухињи.
Направите преукусну посластицу коју ће сви обожавати.
Састојци и количина:
брескве, зреле - 400 г
маргарин - 100 г
шећер - 100 г
брашно - 200 г
јаја - 2 комада
прашак за пециво - 1/2 кесице
со - прстохват
маслац - 20 г
цимет - по укусу
ванилин шећер - 1 кесица
листићи бадема - за посипање
смеђи шећер - 50 г
шећер у праху - за посипање
Начин припреме:
Умесите тесто од брашна, шећера, ванилин шећера, маргарина, јаја, прашка за пециво, соли и цимета по укусу и развуците га у округли плех. Брескве оперите и исеците на кришке. Тесто поспите смеђим шећером, па поређајте исечене брескве. Отопите маслац и њиме попрскајте воће, те све поспите листићима бадема и пеците око 45 минута на 180 степени.