Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

МАЛЕ ТАЈНЕ ВЕЛИКИХ МАЈСТОРА: Ово је 20 генијалних савета најбољих светских КУВАРА - тражиће се ТАЊИР више

31.03.2022. 17:02
Пише:
Србија Данас
Hrana
Храна / Извор: Профимедиа

Што пре пробате, пре ћете уживати у укусу!

Саставили смо на једно место савете познатих кувара. Испоштујте ове кораке и свако јело ће имати савршен укус:

Ако желите да додате лагане ноте белог лука у јело, али се плашите да не претерате са мирисом, пре него што ставите храну, тигањ истрљајте ченом белог лука.

КАТАСТРОФА! Шта све ПОЈЕДЕ за један ОБРОК - Миљана Кулић на ДИЈЕТИ, пример како се НЕ ТРЕБА хранити (ВИДЕО)

КАТАСТРОФА! Шта све ПОЈЕДЕ за један ОБРОК - Миљана Кулић на ДИЈЕТИ, пример како се НЕ ТРЕБА хранити (ВИДЕО)

ЈЕФТИНИ ПРОЛЕЋНИ ДЕТОКС: Ово је напитак од само 4 САСТОЈКА који ће ОЧИСТИТИ И ПОДМЛАДИТИ ваш организам (РЕЦЕПТ)

ЈЕФТИНИ ПРОЛЕЋНИ ДЕТОКС: Ово је напитак од само 4 САСТОЈКА који ће ОЧИСТИТИ И ПОДМЛАДИТИ ваш организам (РЕЦЕПТ)

НЕ КРИЈУ ЕМОЦИЈЕ! Глумац Боки Перић у друштву НОВЕ ДЕВОЈКЕ - била је и са овим ЗАДРУГАРОМ (ФОТО)

НЕ КРИЈУ ЕМОЦИЈЕ! Глумац Боки Перић у друштву НОВЕ ДЕВОЈКЕ - била је и са овим ЗАДРУГАРОМ (ФОТО)

Искусни кувари су пронашли достојну примену за пиво: ово пиће са соја сосом биће одлична маринада за месо, а мала количина тамног пива која се дода приликом гриловања поврћа учиниће га још укуснијим.

hrana
храна / Извор: Профимедиа

Ако претерате са количином соли док кувате супу, не очајавајте. Ставите малу количину неке житарице у газу и умочите је у супу. Док се кува, житарице ће апсорбовати сувишну со.

Како свињско месо не би било тврдо, посолите га тек на крају печења.

Да би се бели пиринач брже скувао, додајте неколико капи сирћета у воду.

Да се жуманце не би распало док сечете кувано јаје, умочите нож у хладну воду пре тога.

Да би супа била бистра, убаците коцку леда на крају кувања.

Да би млевено месо било укусније, изрендајте мало лука или кромпира у смесу. Како бисте елиминисали горак укус патлиџана, исеците га, поспите сољу и оставите да одстоји неколико минута. Затим обавезно исперите поврће хладном водом.

Бадеми се лакше љуште ако их ставите у кипућу воду 3 минута, а затим у хладну воду.

А да бисте направили савршен крем од киселе павлаке, додајте сиров протеин прилоком мућења, који користе спортисти.

За бољи укус кафе убаците прстохват соли у њу пре кувања.

kafa
кафа / Извор: Профимедиа

Премажите медом, коњаком или соком од шипка месо пре печења да бисте добили хрскаву корицу.

Да би месо било сочније у тигањ у коме печете додате кору од банане.

Уместо презли користите млевене орахе и јело ће имати бољи укус.

Хладите тањир у фрижидеру пре него што сервирате јело како би се брже охладило. Кувано месо увек једите хладно, јер тако има боји укус.

Да би супа била укуснија, пре него што је склоните са рингле, додајте мало сока од шаргарепе

Додавање ваниле у салату од поврћа изгледа чудно, али након тога је заиста укуснија.

Уместо сирћета, користите лимунов сок.

Укус цитруса неће пореметити укус јела, а храна ће бити здравија.