Лажна БАКЛАВА без кора са мерама на ЧАШЕ - Не морате увек да правите ону класичну, ово је предивна, а много лакша варијанта
Укус овог колача ће вас одушевити, то вам гарантујемо
05.03.2025.
13:12
Коментари (0)
Састојци:
- 4 јајета
- 2 шољице (од 2 дл) шећера
- 1 шољица уља
- 1 шољица млека
- 1 шољица гриза
- 1 шољица оштрог брашна
- 2 шољице млевених ораха
Прелив:
- 1/2 л воде
- 2 шољице шећера
Припрема:
1. Пенасто умутити јаја са шећером, па додати остале састојке.
2. Масу сипати у подмазану тепсију и пећи око пола сата.
3. Врућ колач прелити преливом од прокуване воде и шећера (кувати док се шећер не растопи) и посути млевеним орасима.
Србија Данас/Стил, Н.Б./Пренела Ј.Ш.