Lažna BAKLAVA bez kora sa merama na ČAŠE - Ne morate uvek da pravite onu klasičnu, ovo je predivna, a mnogo lakša varijanta
Ukus ovog kolača će vas oduševiti, to vam garantujemo
05.03.2025.
13:12
Komentari (0)
Sastojci:
- 4 jajeta
- 2 šoljice (od 2 dl) šećera
- 1 šoljica ulja
- 1 šoljica mleka
- 1 šoljica griza
- 1 šoljica oštrog brašna
- 2 šoljice mlevenih oraha
Preliv:
- 1/2 l vode
- 2 šoljice šećera
Priprema:
1. Penasto umutiti jaja sa šećerom, pa dodati ostale sastojke.
2. Masu sipati u podmazanu tepsiju i peći oko pola sata.
3. Vruć kolač preliti prelivom od prokuvane vode i šećera (kuvati dok se šećer ne rastopi) i posuti mlevenim orasima.
Srbija Danas/Stil, N.B./Prenela J.Š.