ЛЕКОВИТА СУПА руског неуролога: Доносимо вам РЕЦЕПТ за чорбу која ЈАЧА ЗГЛОБОВЕ, враћа снагу и ПОДИЖЕ ИМУНИТЕТ
Чорбе руског неуролога Владимира Бехтјерева годинама важе за природан лек и извор енергије.
Рецепти руског доктора су познати не само по укусу, већ и по благотворном деловању – посебно код људи који имају проблеме са зглобовима или осећају хронични умор.
Пажљивим одабиром састојака Бехтјерев је осмислио комбинацију која храни организам, јача имунитет и враћа снагу. Они који су пробали бујон тврде да им је донео приметно олакшање и побољшао опште стање.
Бехтјеревљев бујон – рецепт
Састојци:
-
1,5 кг шупљих говеђих костију и пилећих костију са мало меса,
-
3 ловорова листа
-
1 кашичица бибера у зрну
-
2 стабљике целера
-
3 гранчице мирођије
-
2–3 гранчице першуна
-
1 главица црног лука
-
2 чена белог лука
-
2 кашичице јабуковог сирћета
-
1/4 кашичице куркуме
-
со по укусу
-
вода
Припрема
Кости се исеку на мање комаде и прелију водом, па уз додатак сирћета и куркуме кувају на тихој ватри око пет сати. Након цеђења и хлађења, кости се поново прелију водом, посоле и кувају још неколико сати. Пред крај кувања додају се ловор и бибер. На крају се обе чорбе сједине, додају се поврће и зачинско биље и све се још кратко кува. Готов бујон чува се у фрижидеру до недељу дана, а вишак се може замрзнути.
Како се користи
Препоручује се по једна шоља бујона ујутру на празан стомак, недељу дана заредом. Након паузе од пет дана, кура може да се понови. Према искуствима, редовна употреба доноси осећај лакоће, побољшава стање зглобова и утиче на здрав изглед коже.
Нутриционисти напомињу да овај напитак обилује супстанцама корисним за варење и имунитет, а захваљујући колагену посебно прија зглобовима. Ипак, постоје и контраиндикације – не препоручује се особама са гихтом, бубрежном инсуфицијенцијом или камењем у жучној кеси.