Летњи хит са трпезе наших бака: ТИКВИЦЕ ПУЊЕНЕ месом и сиром, печене до савршенства – толико сочне да се саме раздвајају на виљушку
Не зна се да ли лепше миришу док се пеку или кад их послужите – ове пуњене тиквице су оно јело које увек нестане са стола прво! Летње, лагане, али заситне, и савршене уз чашу јогурта или домаће супице.
12.06.2025.
21:29
Коментари (0)
Тиквице су право благо сваке летње кухиње, а овај рецепт вам гарантује похвале и од најпробирљивијих укућана. Сочан надев, благо запечен сир и мирис из рерне који враћа у детињство – савршен спој традиције и модерног укуса.
За разлику од класичних, ове тиквице не „пливају“ у уљу нити захтевају сат времена припреме. Све се сложи у једној посуди, убаци у рерну и заборави – док вас не освоји мирис.
Састојци
- 2 средње тиквице
- 1 главица црног лука
- 300 гр млевеног меса
- 1 мања паприка
- 5 кашика сока од парадајза
- 4 кашике куваног пиринча (око 50 гр)
- со и бибер
- Мало качкаваља за посипање
Припрема