Letnji hit sa trpeze naših baka: TIKVICE PUNJENE mesom i sirom, pečene do savršenstva – toliko sočne da se same razdvajaju na viljušku
Ne zna se da li lepše mirišu dok se peku ili kad ih poslužite – ove punjene tikvice su ono jelo koje uvek nestane sa stola prvo! Letnje, lagane, ali zasitne, i savršene uz čašu jogurta ili domaće supice.
12.06.2025.
21:29
Komentari (0)
Tikvice su pravo blago svake letnje kuhinje, a ovaj recept vam garantuje pohvale i od najprobirljivijih ukućana. Sočan nadev, blago zapečen sir i miris iz rerne koji vraća u detinjstvo – savršen spoj tradicije i modernog ukusa.
Za razliku od klasičnih, ove tikvice ne „plivaju“ u ulju niti zahtevaju sat vremena pripreme. Sve se složi u jednoj posudi, ubaci u rernu i zaboravi – dok vas ne osvoji miris.
Sastojci
- 2 srednje tikvice
- 1 glavica crnog luka
- 300 gr mlevenog mesa
- 1 manja paprika
- 5 kašika soka od paradajza
- 4 kašike kuvanog pirinča (oko 50 gr)
- so i biber
- Malo kačkavalja za posipanje
Priprema