Мекано и ваздушасто тесто, пуњено надевом од малина - Најукусније пециво идеално у данима ПОСТА
Сви ће вам тражити рецепт за овај слатикиш.
Представљамо вам рецепт за изузетну посластицу, прилагођену данима поста. Реч је о меканим и ваздушастим ролницама са пуњењем од малине.
Ево како се припрема тесто и надев.
Састојци:
- 200 мл воде
- 3 касика уља
- 2 касике шећера
- 20 г квасца
- рендане коре од лимуна
- 350 до 400 гр брашна (по потреби да фино израдите тесто)
- 100 гр маргарина
У млаку воду додати квасац, шећер, уље, кору од лимуна и замесити тесто. Прекрити крпом и оставити да надође око 20 минута.
Тесто премесити и поделити у шест једнаких јуфки. Јуфке раскалагијати као кад правимо кроасане ређати једну на другу и премазивати са маргарином.
Тако премазане растањити у правоугаони облик исећи у четри траке нафиловати и уролати. Исећи ролнице и поређати у плех.
Направљене ролнице прекрити крпом и оставити да надође.
Пећи у загрејаној рерни на 200 степени 20 минута.
Печене ролнице прекрити и оставити да се прохлади. Посути прах шећером са ванилом и сећи.
Надев од малина
- 300 г малина
- 4 кашике шећера
- 100 мл воде
- 2 касике густина
Малине и шећер са 50 мл воде ставити да се прокува око 5 минута. Размутити густин са остатком воде и додати у малине.
Кувати да се фил згусне. Скинути са шпорета и прохладити.
Фил од малина је термостабилан и уопсте не цури из ролница. Све препоруке да испробате ове посне ролнице.