Mekano i vazdušasto testo, punjeno nadevom od malina - Najukusnije pecivo idealno u danima POSTA
Svi će vam tražiti recept za ovaj slatikiš.
Predstavljamo vam recept za izuzetnu poslasticu, prilagođenu danima posta. Reč je o mekanim i vazdušastim rolnicama sa punjenjem od maline.
Evo kako se priprema testo i nadev.
Sastojci:
- 200 ml vode
- 3 kasika ulja
- 2 kasike šećera
- 20 g kvasca
- rendane kore od limuna
- 350 do 400 gr brašna (po potrebi da fino izradite testo)
- 100 gr margarina
U mlaku vodu dodati kvasac, šećer, ulje, koru od limuna i zamesiti testo. Prekriti krpom i ostaviti da nadođe oko 20 minuta.
Testo premesiti i podeliti u šest jednakih jufki. Jufke raskalagijati kao kad pravimo kroasane ređati jednu na drugu i premazivati sa margarinom.
Tako premazane rastanjiti u pravougaoni oblik iseći u četri trake nafilovati i urolati. Iseći rolnice i poređati u pleh.
Napravljene rolnice prekriti krpom i ostaviti da nadođe.
Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.
Pečene rolnice prekriti i ostaviti da se prohladi. Posuti prah šećerom sa vanilom i seći.
Nadev od malina
- 300 g malina
- 4 kašike šećera
- 100 ml vode
- 2 kasike gustina
Maline i šećer sa 50 ml vode staviti da se prokuva oko 5 minuta. Razmutiti gustin sa ostatkom vode i dodati u maline.
Kuvati da se fil zgusne. Skinuti sa šporeta i prohladiti.
Fil od malina je termostabilan i uopste ne curi iz rolnica. Sve preporuke da isprobate ove posne rolnice.