Мокраћна киселина може да оштети доста органа: Ево како да је спречите да вам разори тело!
Опрез!
Ако дође до високог нивоа мокраћне киселине у телу, храна је та која помаже да се параметри врате у нормалу. Корисно поврће и воће не садржи пурин, па брзо побољшава стање гихта, хипертензије и бубрежне болести.

Зашто је лето најбоље време за почетак бављења јогом: Препородите тело

Менструација вам траје краће него обично? Ево могућих разлога

Имате проблема са спавањем: : Можда не узимате довољно магнезијума
Приликом варења протеинске киселине или неухрањености, велика количина мокраћне киселине акумулира се у организму. Обично се излучује урином и изметом, али с вишком, део пуринског једињења се таложи на зглобовима. Ово је један од главних узрочника гихта, камена у бубрегу, аргтеријске хипертензија.
- Вишак килограма;
- Лоша исхрана;
- Употреба више слаткиша;
- алкохолизам;
- нуспојаве диуретика.
За почетак одреците се димљеног меса, било које врсте црвеног меса, газираних и слатких напитака, алкохола и тд.
Друга фаза је укључивање поврћне супе у исхрану, која активо уклања вишак мокраћне киселине.
- Лук - бели и црни лук, празилук, влашац и тд.
- Артичока
- Златна бундева
- Целер
- Шаргарепа
- Трешње
Конзумирање поврћа је главно и основно правило за све особе који имају проблема са мокраћном киселином. Захваљујући влакнима и антиоксидансима уклањају се штетна једињења, уништавају кристали, спречавају болести зглобова и крвних судова.

Обратите пажњу: Намирнице које смањују менструалне тегобе и оне које их подстичу!

Смета вам кравље млеко? Ово је најбоља замена за њега

Хлеб дијета: Тврде да скида 10 килограма за веома кратко време!

ЗДРАВО СТАРЕЊЕ: Уз ова ТРИ ПРАВИЛА останите младолики и у позним годинама

Анемија вам је проблем? Одличан рецепт за бољу крвну слику!