Најбржи ПОСТУПАК за прављење ЧИЗ КЕЈКА - Фил са мрвицама чоколаде, крем сиром и малинама биће ваша нова омиљена посластица
Ево предлога за све домаћице, једноставно, укусно и издашно.
Данас вам представљамо рецепт за чиз кејк који се веома брзо припрема, а поступак је једноставан.
Ево како се спрема и шта вам је потребно од састојака.
Састојци:
- 400 г кекса
- 200 г маргарина или путера
- газирани сок по потреби
Фил:
- 600 г слатке павлаке
- 200 г шећера у праху
- 250 г крем сира
- 180 г киселе павлаке
- 2 желатина од 10 г
- 100 г чоколадних мрвица
Воћни фил:
- 100 мл воде
- 450-500 г малина
- 6 кашика шећера
- 1 кесица желатина од 10 г
Биће вам потребан калуп пречника 26 цм.
У једну посуду ставите паковање млевеног кекса, отопљени маргарин и дозирајте газирани сок по потреби како бисте добили конзистентну подлогу за торту.
Овако замешену подлогу развуците по дну калупа на чије сте дно претходно ставили пек папир.
Две кесице желатина ставите у посуду и две кашике воде ставите да желатин набубри.
Пола литре слатке павлаке умутите и додајте јој 200 грама шећера у праху, умутите додатно и додајте крем сир, око 250 грама, као и једну киселу павлаку од 180 грама. Све добро сједините миксером, а затим лагано смеси додајте отопљени желатин мутећи смесу.
Када све сједините, у смесу са слатком павлаком додајте чоколадне мрвице, декоративно и све добро измешајте, све изручите преко подлоге.
Паковање малина одледите. Са стране у шерпу сипајте 100 мл воде и 6 кашика шећера, а када проври додајте малине и кувајте док се све не сједини, на крају додајте кесицу желатина и кувајте још неких 20 минута.
Биче течно али нека вас не брине, после пар сати ће се стврднути у фрижидеру. Сипајте смесу од малина преко целе торта и оставите у фрижидер на пар сати пре сервирања.
Након пола сата до сат времена стајања у фрижидеру можете се послужити.