Najbrži POSTUPAK za pravljenje ČIZ KEJKA - Fil sa mrvicama čokolade, krem sirom i malinama biće vaša nova omiljena poslastica
Evo predloga za sve domaćice, jednostavno, ukusno i izdašno.
Danas vam predstavljamo recept za čiz kejk koji se veoma brzo priprema, a postupak je jednostavan.
Evo kako se sprema i šta vam je potrebno od sastojaka.
Sastojci:
- 400 g keksa
- 200 g margarina ili putera
- gazirani sok po potrebi
Fil:
- 600 g slatke pavlake
- 200 g šećera u prahu
- 250 g krem sira
- 180 g kisele pavlake
- 2 želatina od 10 g
- 100 g čokoladnih mrvica
Voćni fil:
- 100 ml vode
- 450-500 g malina
- 6 kašika šećera
- 1 kesica želatina od 10 g
Biće vam potreban kalup prečnika 26 cm.
U jednu posudu stavite pakovanje mlevenog keksa, otopljeni margarin i dozirajte gazirani sok po potrebi kako biste dobili konzistentnu podlogu za tortu.
Ovako zamešenu podlogu razvucite po dnu kalupa na čije ste dno prethodno stavili pek papir.
Dve kesice želatina stavite u posudu i dve kašike vode stavite da želatin nabubri.
Pola litre slatke pavlake umutite i dodajte joj 200 grama šećera u prahu, umutite dodatno i dodajte krem sir, oko 250 grama, kao i jednu kiselu pavlaku od 180 grama. Sve dobro sjedinite mikserom, a zatim lagano smesi dodajte otopljeni želatin muteći smesu.
Kada sve sjedinite, u smesu sa slatkom pavlakom dodajte čokoladne mrvice, dekorativno i sve dobro izmešajte, sve izručite preko podloge.
Pakovanje malina odledite. Sa strane u šerpu sipajte 100 ml vode i 6 kašika šećera, a kada provri dodajte maline i kuvajte dok se sve ne sjedini, na kraju dodajte kesicu želatina i kuvajte još nekih 20 minuta.
Biče tečno ali neka vas ne brine, posle par sati će se stvrdnuti u frižideru. Sipajte smesu od malina preko cele torta i ostavite u frižider na par sati pre serviranja.
Nakon pola sata do sat vremena stajanja u frižideru možete se poslužiti.