НАЈБРЖИ рецепт за УРМАШИЦЕ које се топе у устима - Засладите се уз КАФУ овом сочном и укусном посластицом
Урмашице су савршен слаткиш, а тако се лако спремају.
Најбржи рецепт за урмашице које се топе у устима доноси савршен спој укуса и текстуре, а све то спремно за само неколико минута! Ове сочне и мирисне посластице су идеалне за уживање уз омиљену кафу, пружајући вам тренутке опуштања и задовољства. Мекане, са богатим сирупом, сваки залогај вас води у свет неодољивих слатких ужитака.
Без много труда, али са пуним укусом, ове урмашице ће постати ваш омиљени десерт који је увек ту када пожелите нешто брзо, а опет савршено укусно!
Састојци:
За тесто:
250 г маргарина
2 јајета
1 чаша јогурта (око 200 мл)
1 прашак за пециво
око 600-700 г брашна
За сируп:
2 шоље шећера
2 шоље воде
1 ванилин шећер
Припрема:
У већој чинији умутите маргарин, јаја и јогурт.
Додајте прашак за пециво и постепено додајте брашно док не добијете мекано тесто које се не лепи за руке.
Поделите тесто на мање лоптице и сваку развуците у облику елипсе дебљине око три милиметра.
Поређајте урмашице у плех обложен папиром за печење.
Пеците их у претходно загрејаној рерни на 180 степени око 15, 20 минута, док не постану благо златно смеђе.
Док се урмашице пеку, припремите сируп.
У шерпу ставите шећер, воду и ванилин шећер, па кувајте док се шећер не отопи и смеса не постане густа. Оставите да се шећерац охлади.
Када урмашице буду готове, прелијте их охлађеним сирупом док су још увек топле.
Оставите урмашице да се добро охладе и упију сируп пре него што их послужите.