НАЈЛЕПША ПОСЛАСТИЦА ИЗ ДЕТИЊСТВА: Старинске кифле са џемом мекше од памука (РЕЦЕПТ)
11.04.2022.
08:23
По рецепту наших бака
Потребно је:
- 100 мл воде
- 300 мл млека
- 20 гр квасца
- 1 кашичица шећера
- 2 јаја жуманце
- мало соли
- 30 мл уља маслиновог
- корица лимуна
- 800 гр брашна
- џем по жељи
ИМА 51 ГОДИНУ, АЛИ ТЕЛО ДУПЛО МЛАЂЕ: Лепа глумица оставља без даха на плажи, а ОВО је тајна њеног изгледа
ИМА 51 ГОДИНУ, АЛИ ТЕЛО ДУПЛО МЛАЂЕ: Лепа глумица оставља без даха на плажи, а ОВО је тајна њеног изгледа
КОРОНА МОЖЕ ДА ИЗАЗОВЕ ОВУ БОЛЕСТ! Ако сте прележали ковид, овај СИМПТОМ је знак да је вирус направио хаос у телу
КОРОНА МОЖЕ ДА ИЗАЗОВЕ ОВУ БОЛЕСТ! Ако сте прележали ковид, овај СИМПТОМ је знак да је вирус направио хаос у телу
Припрема:
У млаку воду измрвити квасац, додати шећер, кад запени сипати у ванглу. Додати јаја, млако млеко, уље, корицу лимуна брашно, со и замесити у лепо и глатко тесто.
Покрити да одмара 30 минута. Истрести на сто, па исећи у комадиће од 100 гр за веће, и 50 гр за мање кифле.
Сваки комад обрадити руком и покрити фолијом и крпом да одмори 10 мин. Оклагијом развити у дужину и ширину па ставити на дно пуну кашичицу џема. Завити у кифлу.
Ређати у подмазан плех. Покрити да нарасте око 15 мин. па премазати жуманцетом. Пећи на 210 степени Ц око 30 минута. Покрити крпом.