broken clouds
20°C
04.05.2024.
Beograd
eur
117.1117
usd
109.3684
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

NAJLEPŠA POSLASTICA IZ DETINJSTVA: Starinske kifle sa džemom mekše od pamuka (RECEPT)

11.04.2022. 08:23
Piše:
Srbija Danas
kiflice
kiflice / Izvor: Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic

Po receptu naših baka

Potrebno je:

  • 100 ml vode
  • 300 ml mleka
  • 20 gr kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 2 jaja + žumance
  • malo soli
  • 30 ml ulja maslinovog
  • korica limuna
  • 800 gr brašna
  • džem po želji
IMA 51 GODINU, ALI TELO DUPLO MLAĐE: Lepa glumica ostavlja bez daha na plaži, a OVO je tajna njenog izgleda

IMA 51 GODINU, ALI TELO DUPLO MLAĐE: Lepa glumica ostavlja bez daha na plaži, a OVO je tajna njenog izgleda

KORONA MOŽE DA IZAZOVE OVU BOLEST! Ako ste preležali kovid, ovaj SIMPTOM je znak da je virus napravio haos u telu

KORONA MOŽE DA IZAZOVE OVU BOLEST! Ako ste preležali kovid, ovaj SIMPTOM je znak da je virus napravio haos u telu

Priprema:

U mlaku vodu izmrviti kvasac, dodati šećer, kad zapeni sipati u vanglu. Dodati jaja, mlako mleko, ulje, koricu limuna brašno, so i zamesiti u lepo i glatko testo. 

Pokriti da odmara 30 minuta. Istresti na sto, pa iseći u komadiće od 100 gr za veće, i 50 gr za manje kifle. 

kifle
kifle / Izvor: Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic

Svaki komad obraditi rukom i pokriti folijom i krpom da odmori 10 min. Oklagijom razviti u dužinu i širinu pa staviti na dno punu  kašičicu džema. Zaviti u kiflu.

Ređati u podmazan pleh. Pokriti da naraste oko 15 min. pa premazati žumancetom. Peći na 210 stepeni C oko 30 minuta. Pokriti krpom.