NAJLEPŠA POSLASTICA IZ DETINJSTVA: Starinske kifle sa džemom mekše od pamuka (RECEPT)
11.04.2022.
08:23
Po receptu naših baka
Potrebno je:
- 100 ml vode
- 300 ml mleka
- 20 gr kvasca
- 1 kašičica šećera
- 2 jaja + žumance
- malo soli
- 30 ml ulja maslinovog
- korica limuna
- 800 gr brašna
- džem po želji
IMA 51 GODINU, ALI TELO DUPLO MLAĐE: Lepa glumica ostavlja bez daha na plaži, a OVO je tajna njenog izgleda
IMA 51 GODINU, ALI TELO DUPLO MLAĐE: Lepa glumica ostavlja bez daha na plaži, a OVO je tajna njenog izgleda
KORONA MOŽE DA IZAZOVE OVU BOLEST! Ako ste preležali kovid, ovaj SIMPTOM je znak da je virus napravio haos u telu
KORONA MOŽE DA IZAZOVE OVU BOLEST! Ako ste preležali kovid, ovaj SIMPTOM je znak da je virus napravio haos u telu
Priprema:
U mlaku vodu izmrviti kvasac, dodati šećer, kad zapeni sipati u vanglu. Dodati jaja, mlako mleko, ulje, koricu limuna brašno, so i zamesiti u lepo i glatko testo.
Pokriti da odmara 30 minuta. Istresti na sto, pa iseći u komadiće od 100 gr za veće, i 50 gr za manje kifle.
Svaki komad obraditi rukom i pokriti folijom i krpom da odmori 10 min. Oklagijom razviti u dužinu i širinu pa staviti na dno punu kašičicu džema. Zaviti u kiflu.
Ređati u podmazan pleh. Pokriti da naraste oko 15 min. pa premazati žumancetom. Peći na 210 stepeni C oko 30 minuta. Pokriti krpom.