Најслађа Васкршња посластица: Направите ХРСКАВЕ ЗЕКЕ од теста пуњене виршлом, одушевићете и мале и велике гурмане
У сусрет Васкрсу, време је да унесемо мало креативности у кухињу и припремимо нешто посебно за празничну трпезу.
Ако тражите укусан и забаван начин да обрадујете најмлађе, ови симпатични зечићи од теста са виршлама су прави избор. Хрскави споља, мекани изнутра, а притом неодољиво слатког изгледа, биће хит на сваком ускршњем столу.
Лако се праве, брзо пеку и идеални су за послужење уз омиљене умаке.
Састојци
- 400 мл топлог млека
- 1 кашичица шећера
- 1 кашичица соли
- 1 кашика сувог квасца
- 100 мл уља
- 1 јаје
- 500 г брашна
- 6-7 виршли
Помешајте све састојке сем јаја и умесите тесто. Прекријте и оставите да одстоји сат времена.
Тесто поделите на 14 куглица. Подлогу премажите уљем, а потом развијте куглицу у дужу траку. Замотајте траку као на видеу и кроз средишњи део убаците виршлу.
Умутите јаје, а потом сваког зеку премажите истим.
На обложени плех папиром за печење пеците на 180 Ц 25 минута.
Детаљније о начину припреме на видеу слађе_од_слађе.