Najslađa Vaskršnja poslastica: Napravite HRSKAVE ZEKE od testa punjene viršlom, oduševićete i male i velike gurmane
U susret Vaskrsu, vreme je da unesemo malo kreativnosti u kuhinju i pripremimo nešto posebno za prazničnu trpezu.
Ako tražite ukusan i zabavan način da obradujete najmlađe, ovi simpatični zečići od testa sa viršlama su pravi izbor. Hrskavi spolja, mekani iznutra, a pritom neodoljivo slatkog izgleda, biće hit na svakom uskršnjem stolu.
Lako se prave, brzo peku i idealni su za posluženje uz omiljene umake.
Sastojci
- 400 ml toplog mleka
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 1 kašika suvog kvasca
- 100 ml ulja
- 1 jaje
- 500 g brašna
- 6-7 viršli
Pomešajte sve sastojke sem jaja i umesite testo. Prekrijte i ostavite da odstoji sat vremena.
Testo podelite na 14 kuglica. Podlogu premažite uljem, a potom razvijte kuglicu u dužu traku. Zamotajte traku kao na videu i kroz središnji deo ubacite viršlu.
Umutite jaje, a potom svakog zeku premažite istim.
Na obloženi pleh papirom za pečenje pecite na 180 C 25 minuta.
Detaljnije o načinu pripreme na videu sladje_od_sladje.