Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Ручак за МАЊЕ од 100 ДИНАРА - Чорба и ШНИЦЛЕ у најјефтинијијој режији, потребан вам је ЈЕДАН САСТОЈАК, остало су зачини

10.03.2024. 22:37
Пише:
Србија Данас
bakina kuhinja
бакина кухиња / Извор: Фото: YouTube printscreen/Jelajelena Петровиц

Брзо, лако и издашно је одлика најбољих и омиљених рецепата. Зато имамо за вас идеју за комплетан мени, који ће да постане део ваше свакодневице.

Дајемо вам идеју за ручак који кошта мање од 100 динара, а састоји се од веома укусне и хранљиве чорбе и шницли од соје. 

СЕВНУЛА цела ДОЈКА у програму УЖИВО! Јовани Јеремић се десио ПЕХ у емисији, од ових кадрова може да вам СТАНЕ СРЦЕJovana

СЕВНУЛА цела ДОЈКА у програму УЖИВО! Јовани Јеремић се десио ПЕХ у емисији, од ових кадрова може да вам СТАНЕ СРЦЕ

У Србију се ВРАЋА заборављена БОЛЕСТ, може бити СМРТОНОСНА - Најчешћи је КОЖНИ ОБЛИК у виду БУБУЉИЦЕ, терапија траје ВИШЕ од месец данаbolest

У Србију се ВРАЋА заборављена БОЛЕСТ, може бити СМРТОНОСНА - Најчешћи је КОЖНИ ОБЛИК у виду БУБУЉИЦЕ, терапија траје ВИШЕ од месец дана

Потребно је:

  • 1 велика кашика брашна
  • уље
  • суви зачин
  • со, бибер
  • першунов лист
  • као прилог препечен хлеб (у предлогу)

Припрема:

На уљу пропржити кашику брашна да постане кремаста. Сипати 1 л воде. Додати 1 кашичицу сувог зачина (по жељи) соли. Пустит да ври, водити рачуна да ври на тихој температури да чорбица не покипи. 

Додати соли  и пустит да ври 3-4 минута. По жељи ради густине додати кашику умућеног инстанта од печурака.  На крају убацити сецкан першунов лист. Ја као прилог овој чорбици додајем сецкан препечен и двопек.

Шницле од соје

Купите сојине одреске, прокувајте их у води и када постану мекане, извадите их из воде, добро оцедите, а затим зачините по укусу. Након тога их испржите на тигању. Преукусне су.

Шницле можете уваљати и у сусам и уместо пржења, испећи их у рерни.

Србија Данас