clear sky
25°C
29.05.2024.
Beograd
eur
117.1153
usd
107.9304
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

Ručak za MANJE od 100 DINARA - Čorba i ŠNICLE u najjeftinijijoj režiji, potreban vam je JEDAN SASTOJAK, ostalo su začini

10.03.2024. 22:37
Piše:
Srbija Danas
bakina kuhinja
bakina kuhinja / Izvor: Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic

Brzo, lako i izdašno je odlika najboljih i omiljenih recepata. Zato imamo za vas ideju za kompletan meni, koji će da postane deo vaše svakodnevice.

Dajemo vam ideju za ručak koji košta manje od 100 dinara, a sastoji se od veoma ukusne i hranljive čorbe i šnicli od soje. 

SEVNULA cela DOJKA u programu UŽIVO! Jovani Jeremić se desio PEH u emisiji, od ovih kadrova može da vam STANE SRCEJovana

SEVNULA cela DOJKA u programu UŽIVO! Jovani Jeremić se desio PEH u emisiji, od ovih kadrova može da vam STANE SRCE

U Srbiju se VRAĆA zaboravljena BOLEST, može biti SMRTONOSNA - Najčešći je KOŽNI OBLIK u vidu BUBULJICE, terapija traje VIŠE od mesec danabolest

U Srbiju se VRAĆA zaboravljena BOLEST, može biti SMRTONOSNA - Najčešći je KOŽNI OBLIK u vidu BUBULJICE, terapija traje VIŠE od mesec dana

Potrebno je:

  • 1 velika kašika brašna
  • ulje
  • suvi začin
  • so, biber
  • peršunov list
  • kao prilog prepečen hleb (u predlogu)

Priprema:

Na ulju propržiti kašiku brašna da postane kremasta. Sipati 1 l vode. Dodati 1 kašičicu suvog začina (po želji) soli. Pustit da vri, voditi računa da vri na tihoj temperaturi da čorbica ne pokipi. 

Dodati soli  i pustit da vri 3-4 minuta. Po želji radi gustine dodati kašiku umućenog instanta od pečuraka.  Na kraju ubaciti seckan peršunov list. Ja kao prilog ovoj čorbici dodajem seckan prepečen i dvopek.

Šnicle od soje

Kupite sojine odreske, prokuvajte ih u vodi i kada postanu mekane, izvadite ih iz vode, dobro ocedite, a zatim začinite po ukusu. Nakon toga ih ispržite na tiganju. Preukusne su.

Šnicle možete uvaljati i u susam i umesto prženja, ispeći ih u rerni.

Srbija Danas