Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

НИКАКО НЕМОЈТЕ да бацате КОРУ од јабуке! Прочитајте шта све садржи!

02.02.2018. 14:37
Пише:
Србија Danas/Alo.rs
Jabuke
Јабуке / Извор: Профимедиа

Престаћете то да радите.

Доносимо вам разлоге због којих то не требате радити ни у ком случају:

Постоји више влакана у кори

Јабука средње величине садржи 4,4 грама влакана. Ако баците кору завршити ћете са само 2,1 грама влакана. То је разлог зашто је препоручљиво конзумирати неољуштене јабуке.

ВИТАМИНСКА БОМБА: Салата богата минералима за ДОБРО ЈУТРО!

Постоји више витамина у кори

Једна средња јабука, заједно са кором садржи 8,4 милиграма витамина Ц и витамина А, а огуљене јабуке садрже само 6,4 милиграма витамина Ц.

jabuka
јабука / Извор: Профимедиа

Кора од јабуке може чак спречити и рак

Студија, спроведена 2007. године, на Универзитету Корнел, дошла је до закључка да једињења звана терпени, која се налази у кори јабуке, су у могућности да спрече или убију постојеће ћелије рака у лабораторијским условима. Ова једињења су посебно ефикасна против рака дебелог црева, јетре и рака дојке, пише Novi.ba.

Кверцетин помаже памћење

Овај антиоксиданс бори се против оштећења можданог ткива повезаног с Alchajmerovom болешћу или другим сличним болестима.

Ово је РЕЧ коју најчешће изговарамо у сну!

Једна јабука, заједно са својом кором спречава дебљање

Урсолична киселина се може наћи у кожи јабуке. Ова киселина је спој који је од суштинске важности за борбу против гојазности. Урсолична киселина гори калорије и на тај начин смањује ризик од прекомерне тежине.