Одмах их извадите из фрижидера! Ове намирнице постају ТОКСИЧНЕ уколико их тамо држите, могу вам озбиљно нашкодити
Не размишљајте двапут, већ их истог момента уклоните из фрижидера!
03.06.2025.
22:15
Коментари (0)
Многе ствари одлажемо у фрижидер како би задржале своју свежину и избегле кварење. Међутим, то не смемо чинити са баш свим намирницама.
Бели лук
Иако се ради о поврћу, бели лук никако не сме да се нађе у условима какве фрижидер пружа. Брзо почне да ствара буђ, што додатно шкоди и намирницама с којима дође у контакт.
Црни лук
Отпоран је на ниске температуре. Међутим, слично белом луку, скроб почиње да се претвара у шећер и ствара се буђ. Због тога га држите у гајбицама поред фрижидера, а никако у његовој унутрашњости.
Пиринач
Може се чувати у фрижидеру максимум 24 часа. Његова некувана верзија може садржати бактерије које потенцијално узрокују тровање храном.