ЗА ЉУБИТЕЉЕ ЧОКОЛАДЕ: Доносимо рецепт за популарни колач ЦРНАЦ без ЈАЈА, све што ћемо рећи - БРЗ, ЛАК и ЕФИКАСАН
30.07.2023.
07:31
Посластица као из посластичарнице.
Српске домаћице полуделе су за колачем који се крије иза занимљивог назива "Црнац без јаја". Осим интересантног имена, које свакако распламсава машту, овај колач је и богатог укуса, а спрема се врло лако.
ЈЕФТИНО, А ЗДРАВО јело по рецепту Јелене Ђоковић: Брускети без хлеба - сви ће да траже парче више
ЈЕФТИНО, А ЗДРАВО јело по рецепту Јелене Ђоковић: Брускети без хлеба - сви ће да траже парче више
Омиљени доручак СРБА често је на СНИЖЕЊИМА, а може бити ОПАСАН! Ако на декларацији прочитате ову скраћеницу, НИКАКО НЕ КУПУЈТЕ!
Омиљени доручак СРБА често је на СНИЖЕЊИМА, а може бити ОПАСАН! Ако на декларацији прочитате ову скраћеницу, НИКАКО НЕ КУПУЈТЕ!
Потребно је:
За кору
- 3 чаше јогурта од 180 гр
- 1/2 чаше шећера
- 2 кашике пуне какаа
- 2 чаше брашна
- 1 чаша гриза
- 1/2 чаше уља
- 100 гр сувог грожђа
За прелив
- 4 кашике џема по вашем укусу
- 100 гр чоколаде за кување
- 50 г маргарина
- 50 мл млека
- 2 кашике уља
- декорација по избору
Припрема:
Помешати суве састојке па додати јогурт, уље, суво грожђе и све измешати. Сипати смешу у плех обложен пек папиром.
Пећи на 200 степени Ц око 45 минута. Врућ колач премазати џемом и прелити чоколадом. Оставити да се прохлади, а онда послужити.