ZA LJUBITELJE ČOKOLADE: Donosimo recept za popularni kolač CRNAC bez JAJA, sve što ćemo reći - BRZ, LAK i EFIKASAN
Poslastica kao iz poslastičarnice.
30.07.2023.
07:31
Komentari (0)
Srpske domaćice poludele su za kolačem koji se krije iza zanimljivog naziva "Crnac bez jaja". Osim interesantnog imena, koje svakako rasplamsava maštu, ovaj kolač je i bogatog ukusa, a sprema se vrlo lako.
JEFTINO, A ZDRAVO jelo po receptu Jelene Đoković: Brusketi bez hleba - svi će da traže parče više

JEFTINO, A ZDRAVO jelo po receptu Jelene Đoković: Brusketi bez hleba - svi će da traže parče više
Omiljeni doručak SRBA često je na SNIŽENJIMA, a može biti OPASAN! Ako na deklaraciji pročitate ovu skraćenicu, NIKAKO NE KUPUJTE!

Omiljeni doručak SRBA često je na SNIŽENJIMA, a može biti OPASAN! Ako na deklaraciji pročitate ovu skraćenicu, NIKAKO NE KUPUJTE!
Potrebno je:
Za koru
- 3 čaše jogurta od 180 gr
- 1/2 čaše šećera
- 2 kašike pune kakaa
- 2 čaše brašna
- 1 čaša griza
- 1/2 čaše ulja
- 100 gr suvog groždja
Za preliv
- 4 kašike džema po vašem ukusu
- 100 gr čokolade za kuvanje
- 50 g margarina
- 50 ml mleka
- 2 kašike ulja
- dekoracija po izboru
Priprema:
Pomešati suve sastojke pa dodati jogurt, ulje, suvo groždje i sve izmešati. Sipati smešu u pleh obložen pek papirom.
Peći na 200 stepeni C oko 45 minuta. Vruć kolač premazati džemom i preliti čokoladom. Ostaviti da se prohladi, a onda poslužiti.