Овакву КРЕМПИТУ још нисте пробали: Посластица која ће одмах нестати са тањира, а састојке већ имате код куће
Неодољиво кремаста, једноставна припрема, а мами да поједете парче више.
Кремпита је један од оних класика када је десер у питању, који никада не излазе из моде.
И док традиционална кремпита захтева домаће коре и дуготрајан поступак припреме, постоји бржа верзија са готовим корама која штеди време и задржава препознатљив укус.
Састојци
Жути фил
- 1 л млека
- 150 г шећера
- 4 јаја
- 7 кашика брашна
- 18 г ванил шећера
- 250 г маргарина
Бели фил
- 750 мл слатке павлаке
За кору вам је потребно 850 г лиснатог теста.
У шерпу сипајте млеко и шећер да проври. Затим умутите 4 јаја, постепено додајте брашно и наставите да мутите. Додајте две кутлаче врућег млека и ванил шећер и наставите да мутите док се смеса не сједини.
У млеко додајте умућену смесу и вратите на ринглу да се фил згусне. Затим сипате у ванглицу и прекријете фолијом да се фил охлади.
На побрашњеној површини развуците лиснато тесто. Затим га пребаците у плех који је обложен папиром за печење и избоцкајте га виљушком.
Рерну загрејте на 200 Ц и пеците 10- 15 минута.
Затим поновите исти поступак и са другом кором, али је претходно изрежите на крупније коцке.
Прохлађени фил умутите са маргарином.
Кору пребаците у плех, а затим нанесите фил на кору. Равномерно распоредите фил и ставите слатку павлаку преко. Затим поређајте коцке коре и поспите преко шећер у праху.
Детаљније о начину припреме на рецепту Аурора рецепти.