Ovakvu KREMPITU još niste probali: Poslastica koja će odmah nestati sa tanjira, a sastojke već imate kod kuće
Neodoljivo kremasta, jednostavna priprema, a mami da pojedete parče više.
Krempita je jedan od onih klasika kada je deser u pitanju, koji nikada ne izlaze iz mode.
I dok tradicionalna krempita zahteva domaće kore i dugotrajan postupak pripreme, postoji brža verzija sa gotovim korama koja štedi vreme i zadržava prepoznatljiv ukus.
Sastojci
Žuti fil
- 1 l mleka
- 150 g šećera
- 4 jaja
- 7 kašika brašna
- 18 g vanil šećera
- 250 g margarina
Beli fil
- 750 ml slatke pavlake
Za koru vam je potrebno 850 g lisnatog testa.
U šerpu sipajte mleko i šećer da provri. Zatim umutite 4 jaja, postepeno dodajte brašno i nastavite da mutite. Dodajte dve kutlače vrućeg mleka i vanil šećer i nastavite da mutite dok se smesa ne sjedini.
U mleko dodajte umućenu smesu i vratite na ringlu da se fil zgusne. Zatim sipate u vanglicu i prekrijete folijom da se fil ohladi.
Na pobrašnjenoj površini razvucite lisnato testo. Zatim ga prebacite u pleh koji je obložen papirom za pečenje i izbockajte ga viljuškom.
Rernu zagrejte na 200 C i pecite 10- 15 minuta.
Zatim ponovite isti postupak i sa drugom korom, ali je prethodno izrežite na krupnije kocke.
Prohlađeni fil umutite sa margarinom.
Koru prebacite u pleh, a zatim nanesite fil na koru. Ravnomerno rasporedite fil i stavite slatku pavlaku preko. Zatim poređajte kocke kore i pospite preko šećer u prahu.
Detaljnije o načinu pripreme na receptu Aurora recepti.