Ове ролнице прженице се једу очима – а топе у устима: Готове за 10 минута и преукусне до границе разума
Било да их служите уз јутарњу кафу, после ручка као десерт или као слатки залогај за ненајављене госте – ове ролнице ће постати ваша го-то посластица. Чувајте се – лако изазивају зависност!
Заборавите на досадне доручке и суве тостеве – ово је нови класик за сва чула! Ролнице од прженица, меке, топле, пуњене нежним кремом, чоколадом, воћем или џемом, освајају друштвене мреже и срца сладокусаца широм света. А оно најбоље? Готове су за само 10 минута!
У савршеном споју прженица и ролница, ова мала чуда не само да маме мирисима и укусима, већ и изгледају као из најфинијег хотелског доручка. Идеалне су за романтична јутра, брзе ужине с пријатељицама или као шик десерт уз поподневну кафу. Ако желите да импресионирате – без превише труда – ово је рецепт који морате испробати.
Састојци који вам требају за 6 ролница љубави:
- Тост хлеб – 6 кришки (што мекши, то боље)
- Јаја – 2 ком
- Млеко – 3 кашике
- Екстракт ваниле – 1 кашичица (за онај неодољиви мирис)
- Цимет – прстохват (за топлину и арому)
- Намаз по жељи – око 3 кашике (крем сир, џем, нутела, све је дозвољено!)
- Путер или уље – за печење
- Шећер у праху и додатни цимет – за посипање (по жељи, али препоручено за вау ефекат)
Припрема – брзо, једноставно и магично:
Сваку кришку тост хлеба нежно истањите оклагијом. Ово им даје ону савршену текстуру и омогућава савршено ролање.
Намажите омиљени фил по средини сваке кришке – можете комбиновати укусе, попут нутеле и банана или крем сира и малина.
Уролајте пажљиво и чврсто, да фил остане унутра током печења.
У посебној чинији умутите јаја, млеко, ванилу и прстохват цимета – ово је тајна смеса у коју зарањају све ролнице пре печења.
Умочите сваку ролницу у ову смесу са свих страна, па је пажљиво ставите на тигањ са загрејаним путером.
Пеците на средње јакој ватри док не добију златно-смеђу боју са свих страна. Биће хрскаве споља, а кремасте изнутра.
По жељи, уваљајте их у шећер и цимет одмах након печења, док су још топле – као мале француске крофне! Или их само поспите шећером у праху за елегантнији изглед.
Додатни савет:
Ако желите беспрекорно меке ролнице – замените део млека са слатком павлаком! Тајна коју ретко ко зна, а чини разлику.