Палачинке из РЕРНЕ! Праве се БРЗО и ЛАКО, уз само неколико састојака може да их направи СВАКО
Иако смо до сада мислили да су палачинке резервисане само за тигањ, рецепт за палачинке које се пеку у рерни освојиле су све!
26.02.2025.
18:38
Коментари (0)
Припрема је брза, састојци су једноставни, а резултат такав да ћете желети да ове мекане, ваздушасте палачинке правите свакога дана.
Спремају се лако и не захтевају да сатима стојите поред шпорета.
Састојци:
- 2 јаја
- 400 мл млека
- прстохват соли
- 6 пуних кашика брашна (160 гр)
- 1 ванилин шећер
- намаз по жељи
Припрема:
Све састојке сјединити и умутити добро миксером. Смесу сипати у плех обложен папиром за печење и пеците их 15 до 20 минута у загрејаној рерни на 190°Ц. Надошле делове теста притиснути, посути шећером,нутелом и кремом од пистаћа. Исеците палачинку хоризонтално на два једнака дела, па вертикално исеците дебље траке. Приликом конзумирања, сваку од њих заролати и тако јести.