Рецепт за најукусније БОЕМ КОЦКЕ: Најлепши и најсочнији колач са орасима попут оног који су припремале наше баке
Ако желите да спремите укусан колач који ће вас укусом вратити у детињство, онда је ово савршен рецепт за вас.
Ако сте љубитељи стариснких колача, оних у чијим укусима сте могли да уживате као деца онда се сигурно сећате укусног боем колача. Овај колач се спрема са традиционални састојцима као што су млевени ораси и чоколада, а његов укус дефинитивно враћа у детињство.
Уколико желите и сами да спремите један овакав дезерт који је одличан за славља, али и ако желите да напрвите дезерт у ком ће ваша породица уживати након ручка, онда ево како то да урадите.
Састојци:
Бисквит:
- 12 беланаца
- 12 кашика шећера
- 2 кашичице цимета
- 200 г ораха
- 4 кашике брашна
- 50 г чоколаде
Од ових састојака испећи 2 коре па их затим поделити на пола тако да добијете 4 корице. Пеците корице у плеху димензије 35/45цм и пеците у загрејаној рерни на 180 степени 10мин.
Фил
- 1л млека
- 12 жуманаца
- 12 кашика брашна
- 250 г шећера
- 2 ваилин шећера
- 300 г маргарина
Фил поделите на пола. У једну половину додати 200 г беле чоколаде, а у другу 200 г црне чоколаде. Украсите по жељи.
Припрема:
Одвојите у једну чинију 12 беланаца, у њих додајте 250 г шећера, као и два ванилина шећера. Умутите мало, потом додајте мало млека и 12 кашика брашна. Промешајте смесу тако да разбијете брашно, па у једну посуду која може да се загрева ставите остатак млека, као и смесу коју сте направили. Кувајте смесу док се не згусне, потом преко једне чиније ставите фолију и преспите смесу.
У другу чинију ставите маргарин и умутите га, потом лагано додавајте крем који сте припремили. Фил који добијете поделите на два дела и у један ставите истопљену белу чоколаду, у други истопљену црну чоколаду и умутите оба фила.
Након што сте припремили фил крените са израдом бисквита. У једну чинију ставите беланца. Умутите беланца, па тек онда у њих ставите 6 кашика шећера, затим још мало умутите и потом у смесу додајте и цимет, орахе и две кашике брашна. Сједните све, потом смесу ставите у плех који сте обложили папиром за печење, па преко ње нарендајте црну чоколаду, па ставите бисквит да се пече од 10 до 12 минута у рерни коју сте претходно загрејали на 180 степени. На исти начин ћете урадити и са другом кором.
Након што су коре готове, преполовите их, тако да уместо две добијете четири. Узмите једну тацну па на њу наизменично стављате кору, па један фил, па кору, потом други фил и тако док не искористите све четири коре. На крају отопите 100 г црне чоколаде и помешајте са 100 г слатке павлаке, па смесу искористите за декорисање, такође преко можете ставити и млевене орахе. Колач оставите да се охлади, најбоље преко ноћи и након тога је спреман за сервирање.
На овај начин добијате колач коме ће ретко ко одолети, а ако желите још оваквих рецепата можете погледати Јутјуб налог "Кухиња Валентина Машковић"