Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

СА КРОМПИРОМ И КОБАСИЦОМ: Направи ПИТУ по бакином рецепту, садржи НАЈУКУСНИЈЕ састојке, брзо се припрема

15.07.2021. 08:57
Пише:
Србија Данас
pita
пита / Извор: Фото: Youtube printscreen/Jelajelena Петровиц

Одушевите укућане овом комбинацијом са којом нема грешке.

Данас вам из бакине кухиње представљамо рецепт за савршену питу са кромпиром и кобасицама. Уживајте.

Заштитни фактор мажите на СВАКА ДВА САТА: Ове делове увек заборавимо, а они НАЈЛАКШЕ ГОРЕ!

Заштитни фактор мажите на СВАКА ДВА САТА: Ове делове увек заборавимо, а они НАЈЛАКШЕ ГОРЕ!

НЕ БАЦАЈТЕ СЕМЕ: Диња је изузетно лековита, постиче ПРОБАВУ, регулише упалне процесе, користи се за искашљавање

НЕ БАЦАЈТЕ СЕМЕ: Диња је изузетно лековита, постиче ПРОБАВУ, регулише упалне процесе, користи се за искашљавање

Потребно је за надев, тање коре:

  • 500 гр кромпира
  • 200 гр кобасица (ја сам користила домаће)
  • 1 главица лука
  • уље соли бибера
  • 1 јаје

pita
пита / Извор: Фото: Youtube printscreen/Jelajelena Петровиц

За прелив:

  • 200 гр киселе павлаке
  • 100 мл млека
  • 2 -3 јаја
  • ренданог качкаваља лонче од 100 гр 

Припрема:

Кромпир обарити не сасвим скувати. Лук исецкати и пропржити на уљу. Додати сецкане кобасице па и њих мало пропржити. Обарен кромпир изрендати, додати јаје, соли и бибера. Додати пржене кобасице и све изједначити..

Кору раширити на сто па је поуљити преко ње ставити другу. И њу мало попрскати уљем. На дно коре по ширини ставити пар кашиика надева од кромпира и кобасица. Увити у ролницу. Плех поуљити па прву ролницу ставити у средину и увити у круг. Све остале ролнице стављати у круг, У чинију сипати павлаку додати јаја па измутути. Додати млеко и качкаваљ и све изједначити. Сипати преко пите. Протрести да  прелив падне између ролница. Пећи на 210 степени Ц око 40 мин да лепо порумени. Како је само добра обавезно пробајте бићете изненађени.