clear sky
24°C
28.04.2024.
Beograd
eur
117.1527
usd
109.2537
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

SA KROMPIROM I KOBASICOM: Napravi PITU po bakinom receptu, sadrži NAJUKUSNIJE sastojke, brzo se priprema

15.07.2021. 08:57
Piše:
Srbija Danas
pita
pita / Izvor: Foto: Youtube printscreen/Jelajelena Petrovic

Oduševite ukućane ovom kombinacijom sa kojom nema greške.

Danas vam iz bakine kuhinje predstavljamo recept za savršenu pitu sa krompirom i kobasicama. Uživajte.

Zaštitni faktor mažite na SVAKA DVA SATA: Ove delove uvek zaboravimo, a oni NAJLAKŠE GORE!

Zaštitni faktor mažite na SVAKA DVA SATA: Ove delove uvek zaboravimo, a oni NAJLAKŠE GORE!

NE BACAJTE SEME: Dinja je izuzetno lekovita, postiče PROBAVU, reguliše upalne procese, koristi se za iskašljavanje

NE BACAJTE SEME: Dinja je izuzetno lekovita, postiče PROBAVU, reguliše upalne procese, koristi se za iskašljavanje

Potrebno je za nadev, tanje kore:

  • 500 gr krompira
  • 200 gr kobasica (ja sam koristila domaće)
  • 1 glavica luka
  • ulje soli bibera
  • 1 jaje

pita
pita / Izvor: Foto: Youtube printscreen/Jelajelena Petrovic

Za preliv:

  • 200 gr kisele pavlake
  • 100 ml mleka
  • 2 -3 jaja
  • rendanog kačkavalja lonče od 100 gr 

Priprema:

Krompir obariti ne sasvim skuvati. Luk iseckati i propržiti na ulju. Dodati seckane kobasice pa i njih malo propržiti. Obaren krompir izrendati, dodati jaje, soli i bibera. Dodati pržene kobasice i sve izjednačiti..

Koru raširiti na sto pa je pouljiti preko nje staviti drugu. I nju malo poprskati uljem. Na dno kore po širini staviti par kašiika nadeva od krompira i kobasica. Uviti u rolnicu. Pleh pouljiti pa prvu rolnicu staviti u sredinu i uviti u krug. Sve ostale rolnice stavljati u krug, U činiju sipati pavlaku dodati jaja pa izmututi. Dodati mleko i kačkavalj i sve izjednačiti. Sipati preko pite. Protresti da  preliv padne izmedju rolnica. Peći na 210 stepeni C oko 40 min da lepo porumeni. Kako je samo dobra obavezno probajte bićete iznenadjeni.