Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПИТА СА СПАНАЋЕМ И СИРОМ: Практичан, једноставан и брз рецепт са ДОМАЋИМ КОРАМА (РЕЦЕПТ)

15.04.2022. 08:14
Пише:
Србија Данас
pita
пита / Извор: Фото: YouTube printscreen/Jelajelena Петровиц

Практичан, једноставан и брз рецепт за лагану питу очаравајућег укуса

Кад немате довољно времена да направите домаће коре за питу или имате најављене госте, ево одличне пите са надевом од спанаћа и сира.

Практичан, једноставан и брз рецепт за лагану питу очаравајућег укуса. Мекана и сочна, идеална за младе домаћице и почетнике који немају искуство за развлачењем домаћих кора. Послужити је можете уз јогурт или кисело млеко.

ОВО ЈЕ ЊИХОВ ТРИК ЗА РАВАН СТОМАК: Јелена Карлеуша, Наташа Беквалац и Елена Китић практикују ИСТУ СТВАР

ОВО ЈЕ ЊИХОВ ТРИК ЗА РАВАН СТОМАК: Јелена Карлеуша, Наташа Беквалац и Елена Китић практикују ИСТУ СТВАР

МА КАКВА ДИЈЕТА! Глумица ЗАПАЛИЛА мреже, показала како се ДЕТОКСИКУЈЕ, кожа јој БЛИСТА, нема ГРАМ вишка (ВИДЕО)

МА КАКВА ДИЈЕТА! Глумица ЗАПАЛИЛА мреже, показала како се ДЕТОКСИКУЈЕ, кожа јој БЛИСТА, нема ГРАМ вишка (ВИДЕО)

Потребно је:

  • 400 гр брашна
  • мало соли
  • 250 мл млаке воде
  • 1 кашика јабуковог сирћета
  • 200 гр сира
  • 5 брикета смрзнутог спанаћа
  • маслиново уље

Припрема:

У ванглу сипати брашно, додати со,  сирће,  млаку вода и замесити мекше тесто. Тесто месити 10 минута да буде глатко. 

Поделити на три дела и обрадити рикама у лоптице. У тепсију ставити мало маслиновог уља (око 4-5 кашика) па  ставити лоптице у тепсију и притиснути рукама.

Покрити фолијом и оставити 20 минута да тесто одмори и отпусти се. Сто премазати маслиновим уљем па на средину спустити прву лопту од теста. 

pita
пита / Извор: Фото: YouTube printscreen/Jelajelena Петровиц

Рукама полако развалачити тесто најпре од средине, а затим крајеве. Тесто се веома лако развлачи као жвака, без страха то радите. 

Тесто мора бити прозирно. Још га мало попрскати уљем. Сир изгњечити. У мало уља убацити брикете смрзнутог спанаћа, ставити на ринглу и на тихој ватри одмрзнути па измешати са сиром.

Развученом тесту покидати ивице, па на дно ставити трећину сира и спанаћа целом ширином. Прекрити ивице са стране па полако увити  у ролницу. Ставити у подмазан плех, па ролницом - По жељи се може посећи на мање ролате. Премазати ћеткицом, посути семенкама и пећи одмах на 220 степени Ц око 30 минута да зарумени. Покрити крпом 10 минута па служити.