ПИТА СА СПАНАЋЕМ И СИРОМ: Практичан, једноставан и брз рецепт са ДОМАЋИМ КОРАМА (РЕЦЕПТ)
Практичан, једноставан и брз рецепт за лагану питу очаравајућег укуса
Кад немате довољно времена да направите домаће коре за питу или имате најављене госте, ево одличне пите са надевом од спанаћа и сира.
Практичан, једноставан и брз рецепт за лагану питу очаравајућег укуса. Мекана и сочна, идеална за младе домаћице и почетнике који немају искуство за развлачењем домаћих кора. Послужити је можете уз јогурт или кисело млеко.
ОВО ЈЕ ЊИХОВ ТРИК ЗА РАВАН СТОМАК: Јелена Карлеуша, Наташа Беквалац и Елена Китић практикују ИСТУ СТВАР
МА КАКВА ДИЈЕТА! Глумица ЗАПАЛИЛА мреже, показала како се ДЕТОКСИКУЈЕ, кожа јој БЛИСТА, нема ГРАМ вишка (ВИДЕО)
Потребно је:
- 400 гр брашна
- мало соли
- 250 мл млаке воде
- 1 кашика јабуковог сирћета
- 200 гр сира
- 5 брикета смрзнутог спанаћа
- маслиново уље
Припрема:
У ванглу сипати брашно, додати со, сирће, млаку вода и замесити мекше тесто. Тесто месити 10 минута да буде глатко.
Поделити на три дела и обрадити рикама у лоптице. У тепсију ставити мало маслиновог уља (око 4-5 кашика) па ставити лоптице у тепсију и притиснути рукама.
Покрити фолијом и оставити 20 минута да тесто одмори и отпусти се. Сто премазати маслиновим уљем па на средину спустити прву лопту од теста.
Рукама полако развалачити тесто најпре од средине, а затим крајеве. Тесто се веома лако развлачи као жвака, без страха то радите.
Тесто мора бити прозирно. Још га мало попрскати уљем. Сир изгњечити. У мало уља убацити брикете смрзнутог спанаћа, ставити на ринглу и на тихој ватри одмрзнути па измешати са сиром.
Развученом тесту покидати ивице, па на дно ставити трећину сира и спанаћа целом ширином. Прекрити ивице са стране па полако увити у ролницу. Ставити у подмазан плех, па ролницом - По жељи се може посећи на мање ролате. Премазати ћеткицом, посути семенкама и пећи одмах на 220 степени Ц око 30 минута да зарумени. Покрити крпом 10 минута па служити.