Skip to main content
Gvinet Paltrou

MA KAKVA DIJETA! Glumica ZAPALILA mreže, pokazala kako se DETOKSIKUJE, koža joj BLISTA, nema GRAM viška (VIDEO)

Foto: Instagram printscreen/ gwynethpaltrow
Ovo treba što češće praktikovati!

Glumica Gvinet Paltrou poznata je po svom stilu života kojim promoviše zaista zdrave životne navike, redovan detoks uz mnogo voća povrća, redovne hidratacije, kvalitetnog sna, ali i tretmane koji pomažu da se osećamo i izgledamo bolje.

Ovoga puta iznenadila je pratioce na Instagramu nesvakidašnjim prizorom kada je na Instagramu objavila video na kojem se vidi kako četka kožu, preciznije ruke sa četkom za piling.

Riba da SMANJI SLATKIŠE - PROBLEMI sa HORMONIMA, Jarac u FINANSIJSKOJ KRIZI: Horoskop za ČETVRTAK je tu

Riba da SMANJI SLATKIŠE - PROBLEMI sa HORMONIMA, Jarac u FINANSIJSKOJ KRIZI: Horoskop za ČETVRTAK je tu

Očisti KUĆU GENERALNO za SAT VREMENA! Evo kako da ukonite PRLJAVŠTINU i sa najnedostupnijih mesta u stanu

Očisti KUĆU GENERALNO za SAT VREMENA! Evo kako da ukonite PRLJAVŠTINU i sa najnedostupnijih mesta u stanu

- Probala sam mnoge vrste detoksa od devedesetih godina kada sam počela da ovo praktikujem. Zbog progarama čišćenja sam praktikovala odricanje od brojnih zadovoljstava, ali zapravo u tome uživam, jer mi se sviđa osećaj, kada telo odmorim od mlečnih prozvoda, alkohola i pohovane, pržene hrane. Mnogi od programa koje sam praktikovala nije bilo lako sprovesti, ali se zbog osećaja na kraju sve isplati - savetovala je glumica, navodeći da je za ove potrebe angažovala tim stručnjaka koji su radili na istraživanju plana detoksa.

Gvinet Paltrou
Gvinet Paltrou
Foto: Profimedia

Evo kako se ovaj vid detoksikacije - suvo četkanje, zapravo odražava na naše telo.

Suvo četkanje telo je praksa koja se praktikuje vekovima među onima koji su poštovaoci velnesa. Reč je o ajurvedskoj praksi koja čisti pore, pospešuje protok limfe i dovodi do prirodne detoksikacije tela.

Suvo četkanje trebalo bi praktikovati jednom dnevno, ali zbog nedostatka vremena verovatno nećete uspeti, pa zato probajte da praktikujete ovu rutinu bar dva do tri puta nedeljno.

Kako se izvodi?

Skinite svu odeću sa sebe, a zatim započnite četkanje od stopala do nogu, pokretima nagore, prema srcu. Nemojte previše pritiskati kožu na osetljivim mestima jer četka može biti gruba. Ruke četkajte kao i noge dugim, ravnim pokretima, prema srcu.

Ukoliko vam je fokus na limfnoj drenaži, posebnu pažnju posvetite četkanju donjeg dela nadlaktica jer se tu nalazi više limfnih čvorova. Budite posebno nežni sa vratom i grudima zbog osetljivije kože. S obzirom na to da je ovo regija iznad srca, potezi treba da budu ravni, nadole, ka srcu. Suvo četkanje završite sa nekoliko kružnih poteza oko srca.

 Nakon četkanja se istuširajte i namažite hidratantnom kremom, a proces će biti uspešniji ukoliko uz ovo budete pili što više vode, a količinu čaja i kafe smanjite na minimum.

noge
noge
Foto: Profimedia

Kako deluje?

Suvo četkanje tela predstavlja odličan piling koji ostavlja kožu nežnom, mekom i čvrstom. Neke devojke ga čak praktikuju i pre brijanja kako bi sprečile posekotine i urastanje dlačica.

Doprinosi boljoj cirkulaciji i "ponaša" se kao limfna drenaža što za rezultat ima daleko bolji i zdraviji izgled kože. S tim u vezi, aktivirajući limfni sistem, suvim četkanjem kože obezbeđujete svom telu oslobađanje od toksina i bakterija.

 

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
23 Beograd