Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Бакина БРЗА погача - Тесто БЕЗ КВАСЦА, не расте и НЕ меси се, готово за ТРЕН ока, а цела кућа ће ЗАМИРИСАТИ од њега

15.12.2023. 07:34
Пише:
Србија Данас
pogača
погача / Извор: Фото: Youtube printscreen/Jelajelena Петровиц

Када једном направите ову погачу, и видите како се лако, брзо и једноставно прави, више нећете ни помислити на хлеб. Мекана је као пена, иако нема квасац, и даље традиционалног укуса, само по много бржем рецепту.

Идеално решење за све оне који су љубитељи погаче, а немају баш пуно времена за боравак у кухињи и чекање да тесто нарасте. Знате и сами да је тесто најбоље када је вруће, зато пратите рецепт и уживајте у лакој и брзој припреми.

Нутриционисткиња Ивана упозорава на ПРАЗНИЧНО ПРЕЈЕДАЊЕ - Правило 10 МИНУТА помаже да не оптеретите стомак и задржите витку линијуprejedanje

Нутриционисткиња Ивана упозорава на ПРАЗНИЧНО ПРЕЈЕДАЊЕ - Правило 10 МИНУТА помаже да не оптеретите стомак и задржите витку линију

Моћни трио за ЈАК зимски ИМУНИТЕТ - Довољно је да узмете једну кашику дневно мешавине ОРАХА, меда и лимунаmeÅ¡avina

Моћни трио за ЈАК зимски ИМУНИТЕТ - Довољно је да узмете једну кашику дневно мешавине ОРАХА, меда и лимуна

pogača
погача / Извор: Фото: Youtube printscreen/Jelajelena Петровиц

Потребно је:

  • 400 гр брашна
  •  50 мл киселе воде
  • 1 прашак за пециво
  • мало соде бикарбоне
  • 200 мл јогурта
  • со
  • 3 кашике маслиновог уља

Припрема:

У ванглу сипати брашно и прашак за пециво, воду, уље, јогурт, со и замесити тесто варјачом. Истрести на сто и развити оклагијом погачу, дебљине прста,  и мало пробости виљушком на пар места. Одмах ставити у врућу рерну на 220 степени Ц и пећи око 35 минута да порумени.

 

}