fog
9°C
13.05.2024.
Beograd
eur
117.1305
usd
108.6856
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

Bakina BRZA pogača - Testo BEZ KVASCA, ne raste i NE mesi se, gotovo za TREN oka, a cela kuća će ZAMIRISATI od njega

15.12.2023. 07:34
Piše:
Srbija Danas
pogača
pogača / Izvor: Foto: Youtube printscreen/Jelajelena Petrovic

Kada jednom napravite ovu pogaču, i vidite kako se lako, brzo i jednostavno pravi, više nećete ni pomisliti na hleb. Mekana je kao pena, iako nema kvasac, i dalje tradicionalnog ukusa, samo po mnogo bržem receptu.

Idealno rešenje za sve one koji su ljubitelji pogače, a nemaju baš puno vremena za boravak u kuhinji i čekanje da testo naraste. Znate i sami da je testo najbolje kada je vruće, zato pratite recept i uživajte u lakoj i brzoj pripremi.

Nutricionistkinja Ivana upozorava na PRAZNIČNO PREJEDANJE - Pravilo 10 MINUTA pomaže da ne opteretite stomak i zadržite vitku linijuprejedanje

Nutricionistkinja Ivana upozorava na PRAZNIČNO PREJEDANJE - Pravilo 10 MINUTA pomaže da ne opteretite stomak i zadržite vitku liniju

Moćni trio za JAK zimski IMUNITET - Dovoljno je da uzmete jednu kašiku dnevno mešavine ORAHA, meda i limunamešavina

Moćni trio za JAK zimski IMUNITET - Dovoljno je da uzmete jednu kašiku dnevno mešavine ORAHA, meda i limuna

pogača
pogača / Izvor: Foto: Youtube printscreen/Jelajelena Petrovic

Potrebno je:

  • 400 gr brašna
  •  50 ml kisele vode
  • 1 prašak za pecivo
  • malo sode bikarbone
  • 200 ml jogurta
  • so
  • 3 kašike maslinovog ulja

Priprema:

U vanglu sipati brašno i prašak za pecivo, vodu, ulje, jogurt, so i zamesiti testo varjačom. Istresti na sto i razviti oklagijom pogaču, debljine prsta,  i malo probosti viljuškom na par mesta. Odmah staviti u vruću rernu na 220 stepeni C i peći oko 35 minuta da porumeni.

 

}